Τόμσεν: «Δε θα αλλάξουμε τους κανόνες του ΔΝΤ για την Ελλάδα»

Τόμσεν: «Δε θα αλλάξουμε τους κανόνες του ΔΝΤ για την Ελλάδα»

«Η Γερμανία θα αποφασίσει αν θέλει την επιστροφή μας στο πρόγραμμα ή όχι» δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

«Το ΔΝΤ έχει κανόνες. Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του για την Ελλάδα». Αυτό δήλωσε σε συνομιλητές του στην Ουάσινγκτον ο Πόουλ Τόμσεν, σύμφωνα με την Realnews, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η Γερμανία θα αποφασίσει αν θέλει την επιστροφή μας στο πρόγραμμα ή όχι».

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ ξεκαθάρισε σε έντονους τόνους τις προθέσεις του επιτελείου της Κριστίν Λαγκάρντ λίγες ημέρες πριν την ετήσια σύνοδο του Ταμείου, που θα διεξαχθεί στην Ουάσινγκτον μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου.

Μάλιστα εκτιμάται ότι στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου ενδεχομένως να συζητηθεί από το «κλαμπ της Ουάσινγκτον» η τύχη του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αίσθηση που αποκόμισαν οι συνομιλητές του κ. Πόλσεν, είναι ότι στο Ταμείο παραμένουν «αποστασιοποιημένοι» με τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα και δίνουν ελάχιστες πιθανότητες το ΔΝΤ να επιστρέψει με χρηματοδότηση- παρά την επιμονή της Γερμανίας και της Ολλανδίας – κάτι που βάση της συμφωνίας θα πρέπει να αποφασιστεί μέχρι το τέλος του 2016.