Τον χαβά του ο Τσαβούσογλου: Αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και μας ζητάει συγνώμη…

Τον χαβά του ο Τσαβούσογλου: Αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και μας ζητάει συγνώμη…
ΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ epa06879655 Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu attends the 'Nato Engage' forum on the sidelines of the NATO Summit in Brussels, Belgium, 11 July 2018. NATO member countries' heads of states and governments gather in Brussels on 11 and 12 July 2018 for a two days meeting. EPA/TATYANA ZENKOVICH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε μια νέα προκλητική δήλωση, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας, προέβη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ως εκπρόσωπο της «Μακεδονίας» χαρακτήρισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον πρέσβη των Σκοπίων, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε διεθνές τουρνουά γκολφ διπλωματών και επιχειρηματιών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος στον Ζβόνκο Μουτζούνσκι  είπε: «Κύριε πρέσβη της Μακεδονίας, ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας που ακόμη λέω «Μακεδονία». Γιατί; Διότι αλλάξατε το όνομά σας. Γιατί αλλάξατε το όνομά σας; Για να γίνετε εταίρος στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε. Εμείς ως ΝΑΤΟ κρατήσαμε το λόγο μας και σας προσκαλέσαμε. Δυστυχώς, η Ε.Ε. δεν κατάφερε να τηρήσει το λόγο της και δεν λάβατε πρόσκληση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις».