Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Φρανσουά Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος δύσκολα θα αποφύγει τις ερωτήσεις για την ιδιωτική του ζωή, μετά τις νέες αποκαλύψεις.

«Ως πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πράξω ούτως ώστε η συμπεριφορά μου να είναι σε κάθε στιγμή υποδειγματική» είχε υποσχεθεί ο Φρανσουά Ολάντ, πριν κερδίσει την εμπιστοσύνη των Γάλλων πολιτών. «Θα είμαι ένας νορμάλ πρόεδρος» πρόσθετε τότε, αφήνοντας σαφώς υπονοούμενα κατά του προκατόχου του Νικολά Σαρκοζί.

Σήμερα μετά τις αποκαλύψεις για το δεσμό του με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ και τη νοσηλεία της επίσημης συντρόφου του Βαλερί Τριερβελέρ, ο Γάλλος πρόεδρος δύσκολα θα αποφύγει τις ερωτήσεις για την ιδιωτική του ζωή. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τη χειρότερη στιγμή για τον σοσιαλιστή πρόεδρο, ο οποίος ήλπιζε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου να αφήσει πίσω του το καταστροφικό 2013, το οποίο σηματοδοτήθηκε κυρίως από την αδυναμία του να εκπληρώσει τη δέσμευσή του να αντιμετωπίσει την ανεργία. Επρόκειτο μάλιστα να είναι μια συνέντευξη Τύπου για την οικονομία, όπου οι επιδόσεις του δεν είναι ιδιαίτερα καλές. Το μαρτυρούν άλλωστε η πραγματικότητα, αλλά και οι δημοσκοπήσεις.

Έτσι ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει ενώπιον 500 δημοσιογράφων για τη νέα κοινωνική και φιλελεύθερη οικονομική πολιτική του, το περίγραμμα της οποίας είχε παρουσιάσει στις 31 Δεκεμβρίου, βρίσκεται τώρα μπερδεμένος σε ένα κωμειδύλλιο που προκαλεί αμηχανία στην παράταξή του, ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως απαξιώνει το λειτούργημα του αρχηγού του κράτους.

Παράλληλα στις αποκαλύψεις για την «κρυφή» ερωτική του σχέση, έρχεται να προστεθεί ακόμα μια ενοχλητική αποκάλυψη. Το διαμέρισμα που στέγαζε τον έρωτα του Ολάντ και της 41χρονης ηθοποιού Ζιλί Γκαγέ, το είχε δανείσει στην τελευταία μια άλλη ηθοποιός, η Εμανιέλ Οκ, η οποία διατηρούσε αισθηματικές σχέσεις με κορσικανούς μαφιόζους.

Διαβάστε: Η απιστία του Ολάντ έστειλε την Τριερβελέρ στο νοσοκομείο

Ο Monde δεν διστάζει να κάνει λόγο για «δυσλειτουργίες» των υπηρεσιών του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, οι οποίες δεν φρόντισαν να επιβεβαιώσουν πως κανένα στοιχείο προβληματικό για την ασφάλεια του προέδρου δεν συνδέεται μ’ αυτό το διαμέρισμα που βρίσκεται δυο βήματα από την προεδρία, στην Οδό ντι Σιρκ, του Τσίρκου, προσθέτει το Γαλλικό Πρακτορείο, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται γι’ αστείο…

Σύμφωνα με τον Parisien, η 48χρονη Βαλερί Τριερβελέρ, η δημοσιογράφος που μοιράζεται τη ζωή του Φρανσουά Ολάντ από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, διαθέτει γραφεία στο προεδρικό μέγαρο και τον συνοδεύει στις επισκέψεις του στο εξωτερικό, πληροφορήθηκε τα καθέκαστα από το στόμα του προέδρου το βράδυ της Πέμπτης, δηλαδή μερικά λεπτά πριν αποκαλυφθούν από το περιοδικό Closer.

Η Τριερβελέρ, η οποία εισήχθη σε νοσοκομείο την Παρασκευή λόγω «μεγάλης μελαγχολίας», «φαίνεται έτοιμη να συγχωρήσει (…), αλλά θέλει να μάθει πολύ γρήγορα ποιες είναι οι προθέσεις του Φρανσουά Ολάντ» γράφει σήμερα η εφημερίδα επικαλούμενη μέλος του περιβάλλοντός της.

Ο πρόεδρος δεν έχει παντρευτεί ποτέ, ούτε την Βαλερί Τριερβελέρ ούτε την προηγούμενη σύντροφό του, την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών του.