Εμπλοκή για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια – Δεν υπήρξε συμφωνία

Εμπλοκή για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια – Δεν υπήρξε συμφωνία
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος (Α) και ο Γιώργος Σταθάκης (Δ) στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, Αθήνα, Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη με εκπροσώπους των θεσμών - Ποιες είναι οι διαφορές. 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών. Στην συνάντηση συζητήθηκε η ρύθμιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων, όπου και καταγράφηκε η διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι οι μεν θεσμοί πιέζουν για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με αντικειμενική από τα 60.000 ευρώ (το οποίο στη συνέχεια ανέβηκε στις 120.000 ευρώ) και εισόδημα πείνας 12.000 ευρώ, ενώ η κυβέρνηση αντιπροτείνει 300.000 ευρώ αντικειμενική αξία περιουσίας και εισόδημα 35.000 ευρώ ετησίως.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Απαντώντας νωρίτερα σε ερωτήσεις για τα κόκκινα δάνεια, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, είπε ότι «για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας έχουμε σαφή θέση κι έχουμε πει ότι σε καμία πρώτη κατοικία δεν θα γίνει πλειστηριασμός». Δήλωσε επίσης ότι το κόμμα της θα δώσει αγώνα το επόμενο διάστημα για το θέμα αυτό, σε αντίθεση , όπως είπε, «με όλους εκείνους οι οποίοι οδήγησαν τους πολίτες σ΄ αυτή την τραγική κατάσταση και με την φορομπηχτική πολιτική, την οποία τώρα βέβαια υποκριτικά την ξορκίζουν ως κάτι κακό».