Τόσο θα κοστίσει η ασφάλεια του Τραμπ κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο

Τόσο θα κοστίσει η ασφάλεια του Τραμπ κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο
epa06801885 The motorcade carrying US President Donald J. Trump leaves the Capella Hotel after a historic summit with North Korean leader Kim Jong-un in Sentosa, Singapore, 12 June 2018. The summit marks the first meeting between an incumbent US President and a North Korean leader. EPA/LYNN BO BO

Η άφιξη του Αμερικανού προέδρου αναμένεται να συνοδευτεί με μαζικές διαδηλώσεις και οι βρετανικές αρχές σχεδιάζουν τη λήψη έκτακτων μέτρων. 

Η παροχή αστυνομικής προστασίας προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 6,6 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για τις διαδηλώσεις εναντίον του Αμερικανού προέδρου, αναφέρουν σημερινά βρετανικά δημοσιεύματα.

Ο Τραμπ είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί το Λονδίνο στις 13 Ιουλίου και αναμένεται να συναντηθεί με την βασίλισσα Ελισάβετ και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η επίσκεψή του πρόκειται να συγκεντρώσει ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που απαιτούν την παρουσία έως και 10.000 αστυνομικών υποστηριζόμενων από διοικητικούς υπαλλήλους του Σώματος που θα εργαστούν υπερωριακά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Times.

Την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου θα αναλάβουν μονάδες τήρησης της δημόσιας τάξης, αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ερευνητές και υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες που συνδέονται με την ασφάλεια προσώπων, προσθέτει το δημοσίευμα.

Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να διαμαρτυρηθούν στην Αγγλία, τη Σκωτία και αλλού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik