Τουλάχιστον 7.000 θέσεις εργασίας θα κόψει η HP στο πλαίσιο της εταιρικής της αναδιάρθρωσης

Οι περικοπές των θέσεων εργασίας αναμένεται να εξοικονομήσουν περίπου 1 δισ. δολάρια στην εταιρεία μέχρι το τέλος του 2022.

Το 16% του συνολικού της εργατικού δυναμικού θα περικόψει η HP Inc. στο πλαίσιο του σχεδίου ευρείας αναδιάρθρωσης που έχει ως στόχο τη μείωση των εξόδων και την ενίσχυση της ανάπτυξης των πωλήσεων.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την πρώτη αλλαγή στη διοίκηση της εταιρείας την τελευταία τετραετία, μετά την αποχώρηση του Dion Weisler, καθώς ο νέος CEO της εταιρείας, Enrique Lores, επιχειρεί να ανορθώσει τον «υπό κατάρρευση» εταιρικό τομέα των εκτυπώσεων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κόψει 7 με 9 χιλιάδες θέσεις εργασίας μέσω απολύσεων και ενός προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης. Οι περικοπές των θέσεων εργασίας θα εξοικονομήσουν περίπου 1 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2022. Η HP είχε 55.000 εργαζομένους πέρυσι, όταν και δημοσίευσε τελευταία σχετικά στοιχεία.

Ο τομέας των εκτυπώσεων, που παίζει μεγάλο ρόλο στην κερδοφορία της εταιρείας, σημείωσε μειωμένες πωλήσεις και πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως «παγάκι που λιώνει» από τον αναλυτές της S.C. Bernstein.

«Πιστεύουμε ότι ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στην HP και θα ανακοινώσουμε θαραλλέες κινήσεις για να το υποστηρίξουμε», δήλωσε ο Lores σε συνέντευξή του. «Έχουμε ξοδέψει πολύ χρόνο στον σχεδιασμό του πλάνου αυτού. Αποδεχόμαστε τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην αγορά και αυτό θα μας βοηθήσει να τοποθετήσουμε την εταιρεία στο μέλλον».