Τουλάχιστον 90 νεκροί τις τελευταίες 48 ώρες στη Δαμασκό

Τουλάχιστον 90 νεκροί τις τελευταίες 48 ώρες στη Δαμασκό

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες κάτω από τη διεθνή πίεση για άμεση επέμβαση.

Σχεδόν 90 Σύροι αντάρτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στην περιοχή της Δαμασκού, μεταξύ αυτών περίπου 20 σε μια ενέδρα του στρατού σήμερα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον 29 αντάρτες, ανάμεσά τους και μη Σύροι, σκοτώθηκαν σε μια ενέδρα των ειδικών δυνάμεων και μαχητών της Χεζμπολάχ», στην Άντρα, βορειοανατολικά της Δαμασκού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ανταρτών, στρατιωτικές και ιατρικές πηγές από όλη τη Συρία.

Από την πλευρά του το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι «μια μονάδα του άξιου στρατού μας» σκότωσε «σε μια καλά σχεδιασμένη ενέδρα την πλειονότητα των μελών μιας μονάδας του Μετώπου Αλ Νούσρα που προσπάθησε να διεισδύσει σε μια ανατολική οδό».

Διαβάστε ακόμη: Η Ρωσία καλεί τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν

Το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για νεκρούς και τραυματίες στις τάξεις του συριακού στρατού, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό.

Μόνο χθες Κυριακή, όχι λιγότεροι από 46 εξεγερμένοι βρήκαν τον θάνατο σε συγκρούσεις που ακολούθησαν μιας επίθεσης των ανταρτών εναντίον στρατιωτικών θέσεων στην Ρουχέιμπα, βορειοανατολικά της Δαμασκού.

Έντεκα ακόμη αντάρτες σκοτώθηκαν σε άλλες μάχες στην επαρχία της Δαμασκού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Διαβάστε ακόμη: Τελικά θα ακολουθήσει ο Ολάντ στα «χνάρια» του Κάμερον;

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για βίαιες συγκρούσεις στη Χομς, στην κεντρική Συρία, όπου ο στρατός προσπαθεί να θέσει εκ νέου υπό τον έλεγχό του την ιστορική πόλη.

Οι εξεγερμένοι κατέρριψαν χθες Κυριακή ένα πολεμικό αεροσκάφος στην περιοχή Ντέιρ αλ Ζορ, στην κεντρική Συρία, και η τύχη του πιλότου παραμένει άγνωστη.

Η συριακή αεροπορία από την πλευρά της εξαπέλυσε την ίδια ημέρα δύο αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων των ανταρτών στην Νταράγια, νοτιοδυτικά της συριακής πρωτεύουσας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο