Τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο θα παραμείνει στη φυλακή ο Γκοσν

Τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο θα παραμείνει στη φυλακή ο Γκοσν
epa07254706 (FILE) - Nissan Motor Corp. CEO Carlos Ghosn looks on during a news conference held at the company's headquarters in Yokohama, Japan, 27 June 2011 (reissued 31 December 2018). According to media reports on 31 December 2018, a Tokyo court has extended the detention of the former Nissan CEO Carlos Ghosn by 10 days. The former Nissan and Renault chairman is accused by Japanese authorities of under-reporting his income by tens of millions of dollars. EPA/KOICHI KAMOSHIDA

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Nissan- Motor συνελήφθη στις 19 Νοεμβρίου.

Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου αναμένεται να παραμείνει στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan- Motor, Κάρλος Γκοσν, μετά την απόρριψη από δικαστήριο του Τόκιο για την αποφυλάκισή του με εγγύηση.

Οι δικηγόροι του έκαναν έφεση την Τρίτη, αλλά ο δικαστής την απέρριψε την Πέμπτη. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, όταν στους κρατούμενους δεν δίνεται η δυνατότητα αποφυλάκισης με εγγύηση, πρέπει να παραμείνουν τουλάχιστον δύο μήνες στη φυλακή μετά την απαγγελία κατηγοριών- μία περίοδος που τελειώνει στις 10 Μαρτίου στην περίπτωση του Γκοσν.

Μετά από εκείνη την ημερομηνία, το δικαστήριο αναθεωρεί την κράτησή του κάθε μήνα, ενώ η δίκη του θα μπορούσε να γίνει ακόμη και σε έξι μήνες.

Πριν από λίγες ημέρες, οι εισαγγελείς του απήγγειλαν δύο νέες κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες. Σύμφωνα με αυτές, ο πρώην πρόεδρος της Nissan κατηγορήθηκε για προσωρινή μεταφορά προσωπικών επενδυτικών ζημιών στην εταιρεία το 2008 και δήλωση λιγότερης αποζημίωσής του για τρία χρόνια, από το 2015 έως το 2017.

Εν τω μεταξύ, του έχουν επίσης απαγγελθεί κατηγορίες για απόκρυψη του εισοδήματος του, για πέντε χρόνια μέχρι το 2015. Υπενθυμίζεται ότι ο Γκοσν συνελήφθη στις 19 Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, κοινή έρευνα από τη Nissan και τη Mitsubishi Motors αποκαλύπτει ότι ο πρώην πρόεδρός τους φέρεται να έχει λάβει 7,8 εκατ. ευρώ μέσω πληρωμών και χρημάτων που δεν του ανήκαν, από κοινοπραξία που είχαν κάνει οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ολλανδία.