Τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο θα παραμείνει στη φυλακή ο Γκοσν

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Nissan- Motor συνελήφθη στις 19 Νοεμβρίου.

Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου αναμένεται να παραμείνει στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan- Motor, Κάρλος Γκοσν, μετά την απόρριψη από δικαστήριο του Τόκιο για την αποφυλάκισή του με εγγύηση.

Οι δικηγόροι του έκαναν έφεση την Τρίτη, αλλά ο δικαστής την απέρριψε την Πέμπτη. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, όταν στους κρατούμενους δεν δίνεται η δυνατότητα αποφυλάκισης με εγγύηση, πρέπει να παραμείνουν τουλάχιστον δύο μήνες στη φυλακή μετά την απαγγελία κατηγοριών- μία περίοδος που τελειώνει στις 10 Μαρτίου στην περίπτωση του Γκοσν.

Μετά από εκείνη την ημερομηνία, το δικαστήριο αναθεωρεί την κράτησή του κάθε μήνα, ενώ η δίκη του θα μπορούσε να γίνει ακόμη και σε έξι μήνες.

Πριν από λίγες ημέρες, οι εισαγγελείς του απήγγειλαν δύο νέες κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες. Σύμφωνα με αυτές, ο πρώην πρόεδρος της Nissan κατηγορήθηκε για προσωρινή μεταφορά προσωπικών επενδυτικών ζημιών στην εταιρεία το 2008 και δήλωση λιγότερης αποζημίωσής του για τρία χρόνια, από το 2015 έως το 2017.

Εν τω μεταξύ, του έχουν επίσης απαγγελθεί κατηγορίες για απόκρυψη του εισοδήματος του, για πέντε χρόνια μέχρι το 2015. Υπενθυμίζεται ότι ο Γκοσν συνελήφθη στις 19 Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, κοινή έρευνα από τη Nissan και τη Mitsubishi Motors αποκαλύπτει ότι ο πρώην πρόεδρός τους φέρεται να έχει λάβει 7,8 εκατ. ευρώ μέσω πληρωμών και χρημάτων που δεν του ανήκαν, από κοινοπραξία που είχαν κάνει οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ολλανδία.