Η Τουρκία μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστότοπους με σκίτσα του Μωάμεθ

Η Τουρκία μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστότοπους με σκίτσα του Μωάμεθ
Photo: REUTERS

Το σκίτσο που παρουσιάζει τον προφήτη Μωάμεθ δακρυσμένο να κρατά ένα πανό που γράφει «Είμαι Charlie», έχει προκαλέσει την οργή του μουσουλμανικού κόσμου.

Τουρκικό δικαστήριο ζήτησε σήμερα να εμποδίζεται η πρόσβαση στις σελίδες των ιστότοπων που δημοσιεύουν το σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ στην πρώτη σελίδα της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο πρώτο της φύλλο μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το σκίτσο αυτό, που παρουσιάζει τον προφήτη Μωάμεθ να δακρύζει και να κρατά ένα πανό που γράφει «Είμαι Charlie», το σύνθημα των εκατομμυρίων διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους στη Γαλλία και το εξωτερικό για να καταδικάσουν τις επιθέσεις των τζιχαντιστών, έχει προκαλέσει την οργή του μουσουλμανικού κόσμου.

Η απόφαση ελήφθη από το δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ και αφορά «την πρόσβαση στις σελίδες των ιστότοπων που δημοσιεύουν σήμερα το πρωτοσέλιδο της Σαρλί Εμπντό», διευκρίνισε το Ανατολή.

«Όσοι περιφρονούν τις ιερές αξίες των μουσουλμάνων δημοσιεύοντας τα σκίτσα που λένε ότι παρουσιάζουν τον προφήτη μας είναι προφανώς ένοχοι για πρόκληση», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γιαλτσίν Ακντογάν, ένας από τους αντιπροέδρους της τουρκικής κυβέρνησης.

Σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες, μόνο η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ δημοσίευσε στην έντυπη έκδοσή της τα σκίτσα της Σαρλί Εμπντό.