Τουρκία: Γνώστρια των κρυπτονομισμάτων αναλαμβάνει θέση στην κεντρική τράπεζα

Τουρκία: Γνώστρια των κρυπτονομισμάτων αναλαμβάνει θέση στην κεντρική τράπεζα
This photograph taken on June 9, 2023, shows the Central Bank of Turkey, in Ankara. Turkish President Recep Tayyip Erdogan appointed former Wall Street executive Hafize Gaye Erkan as central bank governor on June 9, signalling a possible shift from his unconventional policies to fight soaring inflation. (Photo by Adem ALTAN / AFP) Photo: AFP
Η τράπεζα αύξησε τα επιτόκια πολιτικής κατά 3.400 μονάδες βάσης στο 42,5%.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διόρισε τη Φατμά Οζκούλ, καθηγήτρια που διδάσκει σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain, στην επιτροπή καθορισμού επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.

Η Οζκούλ είναι το νεότερο μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε νωρίς το Σάββατο.

Οι κύριοι ερευνητικοί τομείς της καθηγήτριας είναι η λογιστική, η χρηματοοικονομική και η ελεγκτική, ενώ έχει πραγματοποιήσει μαθήματα σε θέματα όπως η τεχνολογία blockchain και τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με το προφίλ της που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Ο Ερντογάν συγκρότησε μια νέα ομάδα διαχείρισης της οικονομίας μετά τη νίκη του στις γενικές εκλογές του Μαΐου και διόρισε τον Ιούνιο την πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs Group, Χαφίζ Γκαγιέ Ερκάν, ως διοικητή της κεντρικής τράπεζας. Η τράπεζα αύξησε τα επιτόκια πολιτικής κατά 3.400 μονάδες βάσης στο 42,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com