Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών και στην διεξαγωγή της δίκης τους, στη χώρα μας».

Ως μία ακόμη απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες» χαρακτηρίζει σε επίσημη ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση του ΣτΕ να «απελευθερώσει», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά σε έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες».

Και στην ανακοίνωση προστίθενται τα εξής:

«Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται υπό πίεση να ανακοινώσουν ότι θα απελευθερώσουν και τους άλλους πραξικοπηματίες στις επόμενες ημέρες. Και αυτό δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως μια απλή εφαρμογή του χρόνου της προφυλάκισης, όπως ισχυρίζονται οι ελληνικές αρχές.

Το ελληνικό δικαστικό σύστημα έχει προετοιμάσει το έδαφος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, η οποία έχει πληγώσει το δημόσιο αίσθημα με τη συνεχή απόρριψη του επαναπατρισμού των πραξικοπηματιών που απαιτεί η δημοκρατία της χώρας μας.

Παραμένουμε αφοσιωμένοι στον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών και στην διεξαγωγή της δίκης τους, στη χώρα μας».