Τραγωδία για τις ένοπλες δυνάμεις: Kατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο, νεκροί οι 4 από τους 5 επιβαίνοντες

Τραγωδία για τις ένοπλες δυνάμεις: Kατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο, νεκροί οι 4 από τους 5 επιβαίνοντες

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

Τέσσερις νεκροί και μία τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν: στον υποστρατήγο Ιωάννη Τζανιδάκη, στον συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος, ενώ η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των στρατιωτικών που επέβεναν στο ελικόπτερο

Στοιχεία για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που έχασαν την ζωή τους από την πτώση του ελικοπτέρου δόθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως έγινε γνωστό, ο υποστράτηγος (Τεθωρακισμένων) Ιωάννης Τζανιδάκης, είχε προαχθεί με τις φετινές κρίσεις και τοποθετήθηκε ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς. Η προηγούμενη θέση του, ως ταξιάρχου, ήταν διευθυντής του Ε κλάδου στο ΓΕΕΘΑ. Ήταν τάξεως 1984.

Ο συνταγματάρχης (Τεθωρακισμένων) Θωμάς Αδάμος, ήταν 50 ετών και ήταν διευθυντής ασφαλείας στην 1η Στρατιά. Ήταν τάξεως 1989.

Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, ταγματάρχης (Αεροπορίας Στρατού) Δημοσθένης Γούλας, ήταν 35 ετών και είχε συμπληρώσει 1.620 ώρες πτήσεως στα ελικόπτερα αυτού του τύπου.

Ο συγκυβερνήτης, υπολοχαγός (Αεροπορίας Στρατού) Κωνσταντίνος Χατζής, ήταν 28 ετών και είχε συμπληρώσει 405 ώρες πτήσεως στα συγκεκριμένα ελικόπτερα.

Η αρχιλοχίας (Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης) είναι 26 ετών.