Τραμπ: «Οι ΗΠΑ δεν αποσύρονται από την αμυντική συμφωνία με την Ιαπωνία»

Τραμπ: «Οι ΗΠΑ δεν αποσύρονται από την αμυντική συμφωνία με την Ιαπωνία»
epa06977487 US President Donald J. Trump (C) delivers remarks during a dinner for Evangelical leadership in the State Dining Room of the White House in Washington, DC, USA, 27 August 2018. EPA/OLIVIER DOULIERY / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρόεδρος της Αμερικής διέψευσε τις φήμες περί απόσυρσης των ΗΠΑ από τα συμφωνηθέντα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε σήμερα ότι δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των ΗΠΑ από τη διμερή αμυντική συνθήκη που έχουν συνάψει με την Ιαπωνία, δήλωσε ο επικεφαλής των εκπροσώπων της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, έπειτα από δημοσίευμα, το οποίο άφηνε να εννοηθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τη χώρα του από την συμφωνία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg μετέδωσε σήμερα ότι ο Τραμπ αναφέρθηκε πρόσφατα, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με στελέχη της κυβέρνησής του, στο ενδεχόμενο να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διμερή αμυντική συνθήκη με την Ιαπωνία, διότι είναι της άποψης ότι η αντιμετώπιση των ΗΠΑ βάσει της συμφωνίας αυτής είναι άδικη.

«Αυτό που μεταφέρθηκε στα μέσα που αναφέρατε δεν υφίσταται», δήλωσε ο Γοσιχίντε Σούγκα σε δημοσιογράφους στο Τόκιο. «Λάβαμε επιβεβαίωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι δεν συνάδει με την κυβερνητική πολιτική των ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Γοσιχίντε Σούγκα.

Δείτε ακόμα: Bloomberg: Πιθανή απόσυρση των ΗΠΑ από τη διμερή αμυντική συνθήκη με Ιαπωνία