Τρία εκατ. tweets σε τέσσερις ώρες για τον Ντέιβιντ Μπάουι

Τρία εκατ. tweets σε τέσσερις ώρες για τον Ντέιβιντ Μπάουι
epa05097231 Flowers and candles sits in front of a painting of David Bowie at a mural of the British singer in Brixton, birth place of the late David Bowie in London, Britain, 11 January 2016. Well-wishers have flocked to the Bowie mural to pay their respects following the announcement of his death. EPA/ANDY RAIN

Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο μιλούν στο ίντερνετ για τον μεγάλο μουσικό που έφυγε από τη ζωή.

Η ανακοίνωση του θανάτου του Ντέιβιντ Μπάουι το πρωί της Δευτέρας είχε ως αποτέλεσμα να κατακλυστούν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης με εκατομμύρια μηνύματα χρηστών του Διαδικτύου και στο Twitter καταγράφεται «τεράστιος» όγκος αναρτήσεων, όπως γνωστοποίησε το Visibrain, μια πλατφόρμα παρακολούθησης και ανάλυσης του περιεχομένου και των τάσεων των μηνυμάτων στο Twitter.

Το Visibrain καταμέτρησε γύρω στις 15.30 ώρα Ελλάδας περισσότερα από 3,16 εκατομμύρια tweet σχετικά με τον Ντέιβιντ Μπάουι και με τις ετικέτες #RIPDavidBowie και #DavidBowie.

Συγκριτικά, είναι ενδεικτικό να αναφερθεί ότι για την τελευταία τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ σε διάστημα 5 ωρών είχαν σταλεί 5,9 εκατομμύρια μηνύματα και χθες το βράδυ με αφορμή την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών οι χρήστες του Twitter έστειλαν 3,7 εκατομμύρια tweet.