Triparound: Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ high touch και high tech

Triparound: Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ high touch και high tech
Η εξέλιξη της φιλοξενίας - Από τις συναλλαγές στις εμπειρίες.

Τα ξενοδοχεία πολυτελείας παραδοσιακά καθοδηγούνταν από τη high-touch εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, όπου οι πρόσωπο-με-πρόσωπο αλληλεπιδράσεις και η γνήσια ανθρώπινη επαφή βρίσκονταν στο επίκεντρο, με το σημείο εστίασης να εδράζεται στα φυσικά assets. Ωστόσο, η πρόοδος των επικοινωνιών, των μεταφορών και της τεχνολογίας των πληροφοριών εισήγαγε μια νέα γενιά ταξιδιωτών με κοσμοπολίτικο προσανατολισμό, οι οποίοι είναι ψηφιακά έμπειροι και αναζητούν απολαυστικές, μοναδικές εμπειρίες. Αυτή η αξιοσημείωτη αλλαγή στον κλάδο της φιλοξενίας, που ονομάστηκε «οικονομία της εμπειρίας», ώθησε τους ξενοδόχους στο να δημιουργήσουν μοναδικές και προσαρμοσμένες προσφορές που να ανταποκρίνονται στις εξατομικευμένες προτιμήσεις των επισκεπτών.

Στη σημερινή ταξιδιωτική βιομηχανία, η επίτευξη και η διατήρηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος προϋποθέτει την υπέρβαση των προσδοκιών των επισκεπτών. Αυτό συνεπάγεται τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού αποτελέσματος, που καθιστά αδύνατη την αντιγραφή. Σε αυτό το πλαίσιο, η τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την απόκτηση αυτού του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, παρέχοντας βασικά εργαλεία για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους επισκέπτες. Οι περισσότεροι θα πήγαιναν ακόμη παραπέρα και θα υποστήριζαν ότι η τεχνολογία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, καταγράφοντας δεδομένα με επίκεντρο τον επισκέπτη, τα οποία είναι απαραίτητα για την προσαρμογή μιας πραγματικά εξατομικευμένης υπηρεσίας. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο κλάδος της φιλοξενίας έχει αγκαλιάσει τη σημασία του βιωματικού ταξιδιού, αλλά εξακολουθεί να υστερεί στον τομέα της τεχνολογίας.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο εισέρχεται η Triparound. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας αυτής της εταιρείας τεχνολογίας βρίσκεται η προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ high touch και high tech, παρέχοντας μια λύση-ομπρέλα που ενισχύει τη λειτουργική αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών concierge, αντί να τις υποκαθιστά. Αυτή η προσέγγιση προσφέρει απρόσκοπτα το καλύτερο και από τους δύο κόσμους, επιτρέποντας στις ταξιδιωτικές εταιρείες να αγκαλιάσουν τις παραδοσιακές πτυχές των υπηρεσιών, αναγνωρίζοντας παράλληλα την αναπόφευκτη υιοθέτηση της υψηλής τεχνολογίας.

Photo: pixabay.com

Ξεκλειδώνοντας την πολυτέλεια της νέας εποχής

Πώς μπορεί, λοιπόν, να εφαρμοστεί αποτελεσματικά αυτή η προσέγγιση στην πράξη; Η Triparound, μια εξελιγμένη all-in-one πλατφόρμα επιτρέπει στα κορυφαία ξενοδοχεία και στις εταιρείες διαχείρισης/ενοικίασης βιλών (Vacation Rental) να βελτιώσουν τη διαδικασία κρατήσεων των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πελατών τους, μέσω λειτουργιών, όπως τα φιλικά προς το χρήστη κουμπιά «Κάντε κράτηση τώρα» για online κρατήσεις εμπειριών, την εξατομικευμένη δημιουργία δρομολογίων και τις βελτιωμένες αλληλεπιδράσεις με τα in-house κέντρα κέρδους και τους εξωτερικούς προμηθευτές. Η καινοτόμος πλατφόρμα βοηθά τις επιχειρήσεις να τετραπλασιάσουν, κατά προσέγγιση, τις δαπάνες των επισκεπτών σε βοηθητικά έσοδα, να βελτιώσουν την αποδοτικότητα της ομάδας, που μειώνει στο μισό το χρόνο που δαπανάται για τις διαδικασίες κρατήσεων και να αναβαθμίσουν τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών. Επιπλέον, όλα τα σχετικά δεδομένα συλλέγονται κεντρικά, αποθηκεύονται με ασφάλεια και είναι άμεσα διαθέσιμα για ανάλυση – παρέχοντας σημαντική αξία για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, την περαιτέρω αύξηση της επιχειρησιακής απόδοσης και την ανάπτυξη προγραμμάτων πιστότητας των επισκεπτών. Το «κερασάκι στην τούρτα» είναι η αξιοσημείωτη ευελιξία της Triparound, που την καθιστά προσαρμόσιμη σε διαφορετικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα, είτε πρόκειται για ένα θέρετρο με εκατοντάδες δωμάτια που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, είτε για ένα μικρό μπουτίκ ξενοδοχείο, είτε για μια εταιρεία Vacation Rental που εκτείνεται σε πολλές τοποθεσίες.

«Η Triparound έχει φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούμε πλήρως εξατομικευμένα ταξίδια για τους πελάτες μας» – Julie Byrd, πρόεδρος της Cabo Villas.

5 κρίσιμα tips για την έναρξη του ψηφιακού σας μετασχηματισμού

Αν αναλογίζεστε πώς να ξεκινήσετε το ταξίδι της αναβάθμισης της τεχνολογικής σας υποδομής, η Triparound έχει να σας προτείνει τις εξής βέλτιστες πρακτικές:

  1. Επαναξιολογήστε τον προϋπολογισμό σας για την τεχνολογία

Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο, οι επαγγελματίες του ταξιδιωτικού κλάδου πρέπει να αναγνωρίσουν τον κομβικό ρόλο της τεχνολογίας και να επανεκτιμήσουν την προσέγγισή τους ως προς το budget. Η παραμέληση της σημασίας ενός εύρωστου προϋπολογισμού τεχνολογίας, ο υποβιβασμός του σε δευτερεύουσα θέση ή η απλή διάθεση όσων χρημάτων περισσεύουν από άλλες προτεραιότητες, προσομοιάζει την παλαιότερη νοοτροπία που επικρατούσε έναντι του μάρκετινγκ, το οποίο αρχικά ήταν ο πλέον παραμελημένος τομέας μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης, ενώ σήμερα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο. Ομοίως, η λιτότητα στις επενδύσεις τεχνολογίας δεν μπορεί πλέον να αποτελεί στρατηγική. Η υιοθέτηση της τεχνολογίας είναι το «κλειδί» για να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό, να ανταποκριθείτε στις ταχέως μεταβαλλόμενες προσδοκίες και πρότυπα των επισκεπτών και να δημιουργήσετε ένα βιώσιμο και κλιμακούμενο επιχειρηματικό μοντέλο. Για να συνεχίσετε να προπορεύεστε στον κλάδο, επενδύστε έξυπνα στην τεχνολογία. Αυτό είναι το εισιτήριό σας για την επιτυχία.

  1. Ορίστε το σημείο εστίασής σας

Στο σημερινό τοπίο, το λογισμικό ταξιδιωτικής τεχνολογίας για υπηρεσίες concierge παρέχει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών για την αντιμετώπιση διαφορετικών αναγκών. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε διάκριση μεταξύ των λογισμικών και να αντιληφθείτε ποιό ακριβώς να επιλέξετε για την επιχείρησή σας. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να προσδιορίσετε το πρωταρχικό σας σημείο εστίασης: σας ενδιαφέρει να βελτιστοποιήσετε τη λειτουργική αποτελεσματικότητα της ομάδας σας ή να ξεκλειδώσετε το «κρυφό» κανάλι εσόδων των «υπηρεσιών επισκεπτών»; Ανάλογα με την επιλογή σας, αρχίστε να αναζητάτε μια λύση που μπορεί να προσαρμόσει για εσάς ένα σχέδιο υλοποίησης, ευθυγραμμισμένο με τους συγκεκριμένους στόχους και τον προϋπολογισμό σας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες της μετασχηματιστικής τεχνολογικής τάσης.

  1. Ξεκινήστε σε μικρή κλίμακα και εμπλέξτε την ομάδα

Στην επιδίωξη της αποτελεσματικής διαχείρισης του έργου, η υιοθέτηση μιας σταδιακής προσέγγισης είναι συχνά ενδεδειγμένη. Είναι σύνηθες οι οργανισμοί να εκφράζουν την επιθυμία για πλήρη αναδιαμόρφωση από την αρχή. Ωστόσο, οι ειδικοί της Triparound συμβουλεύουν τη σταδιακή ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας στις καθημερινές σας λειτουργίες και τη χρήση της μετάβασης ως μια εμπειρία εκμάθησης για τον εντοπισμό πρόσθετων επιχειρηματικών πτυχών που μπορεί να επιλύσει. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας κράτησης για τις μεταφορές με αυτοκίνητο, να αξιολογήσετε τυχόν αστοχίες και στη συνέχεια να κάνετε το επόμενο βήμα σε άλλες υπηρεσίες.

Η αποτελεσματική διαχείριση έργου προκύπτει από τη σαφή οριοθέτηση της ευθύνης για την επίτευξη των στόχων. Θυμηθείτε να ελέγξετε εάν η εταιρεία με την οποία θα συνεργαστείτε προσφέρει ένα ειδικό σημείο επαφής, όπως έναν αφοσιωμένο Customer Success Manager, ο οποίος παρέχει καθοδήγηση, onboarding και εκπαίδευση για τη βελτιστοποίηση της χρήσης της λύσης που θα προσφερθεί. Επιπλέον, η Triparound έχει διαπιστώσει ότι τα πιο ευνοϊκά αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν ορίζετε ως επικεφαλής του έργου από την πλευρά σας ένα δεινό εκτελεστικά στέλεχος, το οποίο θα συνεργαστεί στενά και με προσήλωση με το άλλο μέρος, με αποτέλεσμα την άμεση, ομαλή και αποτελεσματική διαδικασία εγκατάστασης και υλοποίησης.

  1. Αξιοποιήστε τους εμπειρογνώμονες

Στην ίδια λογική, οι Customer Success Managers φέρνουν πλούσια εμπειρία, αποτελώντας ανεκτίμητους πόρους για τον ψηφιακό σας μετασχηματισμό. Μη διστάσετε να ζητήσετε τις εξειδικευμένες συμβουλές και την καθοδήγησή τους. Οι πρακτικές γνώσεις τους αλλά και τα μαθήματα βέλτιστων πρακτικών που έχουν αφομοιώσει από άλλους πελάτες μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων σας και τη βελτιστοποίηση της διαδρομής σας.

  1. Διδαχθείτε από τα δεδομένα

Ίσως το σημαντικότερο όφελος της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στην επιχείρησή σας είναι η ικανότητά της να σας επιστρέφει αξιοποιήσιμες πληροφορίες – δεδομένα, που σας παρέχουν ανεκτίμητες γνώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν πραγματικά να διαμορφώσουν τις μελλοντικές σας στρατηγικές. Πριν φτάσετε όμως σε αυτό το προχωρημένο στάδιο, ξεκινήστε παρατηρώντας και παρακολουθώντας γενικά τις τάσεις και συνεργαστείτε με την ομάδα σας, τους συμβούλους και τους συνεργάτες σας, ώστε να εφαρμόσετε σταδιακές βελτιώσεις που θα αποφέρουν θετικές αλλαγές, πάνω στις οποίες μπορείτε να χτίσετε και να επεκταθείτε ακόμα περισσότερο αργότερα.

«Η Triparound είναι ένα πολύ εύκολο στην εκμάθηση, πρακτικό και χρήσιμο καθημερινό εργαλείο για τους συνεργάτες μας, καθώς και για τους επισκέπτες μας» – Έλενα Τεριζάκη, Recreation & Leisure Manager στο Costa Navarino.

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός σας

Στον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο της φιλοξενίας, όπου η τεχνολογία και η προσωπική επαφή συνενώνονται, η Triparound έχει αναδειχθεί ως η γέφυρα μεταξύ αυτών των δύο κόσμων. Όπως μαρτυρούν οι αξιόλογοι πελάτες της, όπως οι Sani/Ikos, Aman Resorts, Costa Navarino, Mitsis, Onefinestay, Villa d’Este, Savoy Signature, WIMCO και Natural Retreats, μεταξύ άλλων, η Triparound υπερέχει στην ενίσχυση των εμπειριών των επισκεπτών, διατηρώντας παράλληλα την κρίσιμη ανθρώπινη σύνδεση.

Όπως επαναλαμβάνεται από τους ικανοποιημένους πελάτες, η Triparound αναδεικνύεται σε ζωτικό πλεονέκτημα, βελτιώνοντας απρόσκοπτα την εμπειρία των επισκεπτών και προωθώντας την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

λίστα 40 under 40 δημοσιεύεται στο τεύχος Οκτωβρίου του Fortune.