Τρεις νεκροί σε επεισόδια στο Κάιρο

Τρεις νεκροί σε επεισόδια στο Κάιρο

Βίαιες συγκρούσεις ισλαμιστών με την αστυνομία.

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μια δημοσιογράφος, σκοτώθηκαν σήμερα στο Κάιρο σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών οι οποίοι διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι για την υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Η δημοσιογράφος Μαγιάντα Άσραφ, που εργαζόταν στην ιδιωτική εφημερίδα Αλ Ντούστουρ έπεσε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ κάλυπτε τη διαδήλωση στη συνοικία Άιν Σαμς, στα βόρεια του Καΐρου, ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Στις ίδιες συγκρούσεις έχασαν τη ζωή τους άλλοι δύο άνθρωποι, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Η εφημερίδα επιβεβαίωσε στον ιστότοπό της τον θάνατο της δημοσιογράφου.

Υποστηρικτές του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου, μετά την ανακοίνωση, πριν από δύο ημέρες, ότι ο Σίσι, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου, θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Προτού γίνει γνωστός ο θάνατος της Άσραφ η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) είχε ανακοινώσει ότι από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, στις αρχές του 2011, έχουν σκοτωθεί στην Αίγυπτο 9 δημοσιογράφοι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη:

Μαζικά δικάζονται οι οπαδοί του Μόρσι στην Αίγυπτο