Τρεις τρόποι για να καταστρέψετε τελείως τη φήμη σας στη δουλειά

Τρεις τρόποι για να καταστρέψετε τελείως τη φήμη σας στη δουλειά

Ιδού τρεις σίγουρες μέθοδοι για να «βουλιάξετε» την καριέρα σας και τί να κάνετε για να το αποφύγετε.

Όλοι κάνουμε λάθη, και μόνο ελάχιστοι από μας έχουν την ικανότητα να ολοκληρώνουν κάθε έργο στην ώρα του και εντός του προϋπολογισμού του. Και μπορεί κάποια φορά να ακούσατε κάποιον να παραπονιέται για την παρουσίαση που κάνατε και μπερδέψατε τις προβλέψεις πωλήσεων με τις προβλέψεις δαπανών, αλλά οι περισσότεροι συνάδελφοί σας μάλλον θα το έχουν ήδη ξεχάσει.

Τι γίνεται όμως αν τα κάνατε πραγματικά «μαντάρα»; Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου μπορείτε πράγματι να δημιουργήσετε αρνητική φήμη για το πρόσωπό σας στο γραφείο.

Προσέξτε: μπορεί να είναι δύσκολο να επανέλθετε. Γι’ αυτό, αποφύγετε με κάθε τρόπο τις ακόλουθες συνταγές απόλυτης καταστροφής.

1. Να οικειοποιηθείτε τη δουλειά κάποιου άλλου
Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να οικειοποιηθείτε τη δουλειά κάποιου άλλου – και την επιτυχία που προκύπτει απ’ αυτήν.

Ο καλύτερος τρόπος για να μην αποκτήσετε τη φήμη κάποιου που κλέβει τις «δάφνες» κάποιου άλλου είναι να αναλύετε προσεκτικά την επιτυχία. Τι ρόλο παίξατε πραγματικά; Φτάνει να γνωστοποιήσετε στο γραφείο ότι είστε χαρούμενος με το συνολικό αποτέλεσμα; Ιδού το μυστικό: Μην ασχοληθείτε καν με το να λάβετε τη δόξα. Αφήστε τη δουλειά σας να μιλήσει μόνη της.

2. Να συγκαλύψετε ένα λάθος
Η αλήθεια σας βρίσκει πάντα. Μην προσπαθήσετε να καλύψετε ένα λάθος σβήνοντας email και καταχωνιάζοντας έγγραφα σε ένα συρτάρι. Όσο περισσότερο κρύψετε το σφάλμα σας, τόσο περισσότερο θα σας περιφρονήσουν.

Η εναλλακτική; Ομολογήστε τα πάντα αμέσως. Όσο πιο σύντομα παραδεχθείτε το λάθος σας, τόσο περισσότερος χρόνος θα υπάρχει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να αναληφθεί δράση.

3. Να μην ολοκληρώνετε την εργασία σας
Το να έχετε μια κακιά μέρα είναι ένα πράγμα· το να μην ολοκληρώνετε κανένα έργο που αναλαμβάνετε είναι άλλο. Όταν αποκτήσετε τη φήμη κάποιου που δεν εκπληρώνει τα καθήκοντά του, τότε θα μοιάζετε με κάποιον που δεν μπορεί να ολοκληρώσει τίποτα. Κι αυτό, βεβαίως, φαίνεται κακό για όλο το γραφείο.

Η λύση; Αν τα θαλασσώσετε σε μερικές εργασίες, δουλέψτε σκληρά για να πετύχετε στο επόμενο πρότζεκτ. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο επιεικείς μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι όταν δουν ότι τελειώνετε το καθετί στην ώρα του.

Διαβάστε ακόμη:

Η ευτυχία της αποτυχίας

Επτά επαγγελματικές συμβουλές που δεν σας έδωσε ποτέ κανείς

Καλός υπάλληλος, στριμμένο αφεντικό

Η αξία του να είσαι βλάκας στη δουλειά!