Trivago: Ακριβότερη φέτος τις γιορτές η διαμονή στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Trivago: Ακριβότερη φέτος τις γιορτές η διαμονή στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Στους ελληνικούς προορισμούς η μέση ξενοδοχειακή τιμή διαμορφώνεται για το Δεκέμβριο στα 86 ευρώ, χαμηλότερη κατά 11% συγκριτικά με το Νοέμβριο.

Κατά 14% περισσότερο θα πληρώσουν σε σχέση με πέρυσι όσοι επιλέξουν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Παράλληλα, η διαμονή σε ξενοδοχεία δημοφιλών ευρωπαϊκών προορισμών εμφανίζεται σημαντικά μειωμένη σε σχέση με τον περσινό Δεκέμβρη.

Αυτό προκύπτει ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησε η trivago σχετικά με τις τιμές που θα κληθούν να πληρώσουν ανά προορισμό για τη διαμονή τους όσοι ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια του Δεκέμβρη.

Η πορεία των ξενοδοχειακών τιμών της Αθήνας κατά τη διάρκεια του έτους, σε σχέση με την αντίστοιχη πορεία του 2014 στον παρακάτω πίνακα:

Όσον αφορά τις υπόλοιπες πόλεις της Ευρώπης τα ποσοστά μεταβολών είναι μικρά, αφού μεταξύ των 50 μεγαλύτερων πόλεων, η μέση μείωση στις ξενοδοχειακές τιμές συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα διαμορφώθηκε στο 3,3%, ενώ οι τιμές βάσει των αντίστοιχων του προηγούμενου έτους είναι κατά 2,8% υψηλότερες.

Για παράδειγμα, το Λονδίνο φαίνεται να έχει μειώσει τις ξενοδοχειακές του τιμές συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα κατά 2%, αυξάνοντάς τες, ωστόσο, κατά 5% σε ετήσια βάση. Αντίστοιχα, το Παρίσι έχει μικρές μεταβολές, με χαμηλότερες τιμές κατά 1% σε μηνιαία βάση και υψηλότερες κατά το ίδιο ποσοστό συγκριτικά με το 2014.

Στους ελληνικούς προορισμούς η μέση ξενοδοχειακή τιμή διαμορφώνεται για το Δεκέμβριο στα 86 ευρώ, χαμηλότερη κατά 11% συγκριτικά με το Νοέμβριο και υψηλότερη κατά 12% συγκριτικά με το Δεκέμβρη του 2014.

Από την άλλη, η Κύπρος φαίνεται να έχει τις πιο οικονομικές τιμές ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Η Ιταλία έχει τις πιο υψηλές τιμές καθόλη τη χρονιά, με εξαίρεση τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, όπου οι τιμές της Ελλάδας είναι αρκετά υψηλότερες από τις αντίστοιχες όλων αυτών των αγορών.