Τσακαλώτος: Δεν αποκλείεται να ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ που εντάσσονται στο Υπερταμείο

Τσακαλώτος: Δεν αποκλείεται να ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ που εντάσσονται στο Υπερταμείο
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την άφιξή του στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, Κυριακη 9 Αυγούστου 2015. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο χώρο διαμονής των θεσμών. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ήταν συμβιβασμός η ένταξη των ΔΕΚΟ στο Ταμείο αλλά... κάθε εμπόδιο για καλό, δήλωσε ο Ευκλ. Τσακαλώτος. 

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παραδέχτηκε δημοσίως ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπέρταμείο μπορεί στο μέλλον να οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση τους.

«Έχει δίκιο ο κ. Γεωργιάδης ότι δεν αποκλείεται να γίνει στο μέλλον ιδιωτικοποίηση. Αλλά όσο εγώ θα είμαι υπουργός δεν πρόκειται να γίνει ιδιωτικοποίηση του νερού και των άλλων ΔΕΚΟ. Εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε ποτέ την υπογραφή μας σε κάτι τέτοιο, τώρα εάν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην κυβέρνηση και αποφασίσει ιδιωτικοποιήσεις θα πάρει και την ευθύνη».

Ο ΥΠΟΙΚ μίλησε για πρώτη φορά και για την διαπραγμάτευση που έγινε όσον αφορά το Υπέρταμείο το οποίο χαρακτήρισε ως συμβιβασμό : «Συμβιβασμός ήταν το Ταμείο, μας δημιουργεί προβλήματα αλλά κάθε εμπόδιο για καλό. Θα μας βοηθήσει να αναδιαρθρώσουμε τις ΔΕΚΟ».

Ο  Τσακαλώτος επιχείρησε να αντικρούσει τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν κλείνει η αξιολόγηση και ότι τα έσοδα είναι κατώτερα των στόχων που είχε βάλει κυβέρνηση αναφερόμενος στην είσπραξη του ΦΠΑ τους καλοκαιρινούς μήνες από δημοφιλή νησιά: «Πρωταθλητές στην αύξηση των φόρων αυτό το καλοκαίρι ήταν η Μυκονος, η Ρόδος και η Σαντορίνη . Ποιά άλλη κυβέρνηση το πέτυχε αυτό τα τελευταία 20 χρόνια;» διερωτήθηκε και υποστήριξε απευθυνόμενος στην ΝΔ: «Μένει λοιπόν στον αέρα η επιχειρηματολογία σας ότι δεν κλείνει η αξιολόγηση και ότι πέφτουν έξω τα έσοδα».