Τσακαλώτος: Η Bild παρερμήνευσε τις δηλώσεις μου

Τσακαλώτος: Η Bild παρερμήνευσε τις δηλώσεις μου
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλάει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το πέρας των εργασιών του έκτακτου Eurogroup, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το σημερινό «θετικό Eurogoup για την Ελλάδα και την Ευρώπη», τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/consilium.europa.eu/Christos DOGAS

Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών στη γερμανική εφημερίδα σχετικά με το χρέος και τη δόση.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διέψευσε, με δήλωσή του στο Reuters, δημοσίευμα της γερμανικής Bild ότι η Ελλάδα πιθανόν να μην δεχτεί να λάβει την επόμενη δόση από τους δανειστές αν δεν λάβει ελάφρυνση χρέους.

«Η Bild παρερμήνευσε αυτό που είπα χθες. Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος του Ιουλίου. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος στο Reuters και διευκρίνισε:

«Αυτό που είπα είναι ότι η καταβολή (της δόσης) δεν αποτελεί ζήτημα, διότι όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση αισθάνεται ότι η πληρωμή χωρίς σαφήνεια για το χρέος δεν είναι αρκετή για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία».

Διαβάστε ακόμη: Το νέο θρίλερ με τη δόση και η κυβερνητική διάψευση της Bild