«Τσεκούρι» 3.500 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ην. Βασίλειο

«Τσεκούρι» 3.500 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ην. Βασίλειο
(FILES) In this file photo taken on November 07, 2019 shoppers walk past a Sainsbury's and Argos sign above the entrance to a Sainsbury's supermarket store in London. - Sainsbury has announced 3,500 job cuts on November 5, 2020 mainly from the Argos chain it bought in 2016. (Photo by Tolga AKMEN / AFP) Photo: AFP
Αλλεπάλληλες απολύσεις αυξάνουν τα ήδη εκτοξευμένα ποσοστά θέσεων εργασίας, τα οποία ανακοίνωσαν πολλές ακόμα εταιρείες που πλήττονται σοβαρά από τον κορωνοϊό.

Η Sainsbury’s, η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αγγλία, ανακοίνωσε 3.500 περικοπές θέσεων εργασίας, κυρίως από την αλυσίδα Argos που εξαγόρασε το 2016.

Ο λιανοπωλητής είπε ότι έχει στα πλάνα να κλείσει περίπου 420 αυτόνομα καταστήματα Argos έως τον Μάρτιο του 2024, ενώ σκοπεύει να ανοίξει επιπλέον καταστήματα της Sainsbury’s.

Η εταιρεία δημοσίευσε επίσης τα αποτελέσματα εξαμήνου, αποκαλύπτοντας τη σημαντική  απώλεια των 137 εκατομμυρίων λιρών, που αποτελεί και τον ουσιαστικό λόγο αυτής της απόφασης.

Η Sainsbury’s δήλωσε ότι τα 120 αυτόνομα καταστήματα «Argos» τα οποία δεν είχαν ανοίξει ξανά από τότε που έκλεισαν τον Μάρτιο, θα κλείσουν πλέον μόνιμα.

Μέχρι το τέλος του προγράμματος αναδιάρθρωσης, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει να παραμείνουν σε λειτουργία 100 αυτόνομα καταστήματα Argos.

Ο Σάιμον Ρόμπερτς, διευθύνων σύμβουλος της Sainsbury’s δήλωσε ότι «Θα εργαστούμε πολύ σκληρά για να βρούμε εναλλακτικούς ρόλους για όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς τους συναδέλφους και ελπίζουμε να μπορούμε να προσφέρουμε εναλλακτικούς ρόλους για την πλειονότητα των συναδέλφων που επηρεάζονται».

Είπε ότι στόχος ήταν να γίνει το Argos «απλούστερο, πιο αποτελεσματικό και πιο επιχειρηματικό». Τα προϊόντα της μάρκας «Habitat», θα είναι επίσης ευρύτερα διαθέσιμα στα καταστήματα και μέσω του Argos.

Παρά την περικοπή των 3.500 θέσεων, η αλυσίδα του σούπερ μάρκετ, αναμένει ότι θα έχει δημιουργήσει περίπου 6.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του έτους.

Ωστόσο, αλλεπάλληλες απολύσεις αυξάνουν τα ήδη εκτοξευμένα ποσοστά θέσεων εργασίας, τα οποία ανακοίνωσαν πολλές ακόμα εταιρείες που πλήττονται σοβαρά από τον κορωνοϊό.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Τζον Λιούις και η Lloyds Banking Group, δήλωσαν ότι έκοβαν 2.500 θέσεις εργασίας.

Περισσότερες από 200.000 πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας έχουν ανακοινωθεί σε τομείς όπως οι τραπεζικές υπηρεσίες, η φιλοξενία, τα ταξίδια και οι λιανικές πωλήσεις από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο. Χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι παραμένουν μετέωροι, αφού οι εξελίξεις αλλάζουν τροπή μέρα με τη μέρα.