«Τσεκούρι» της eBay στις θέσεις εργασίας – Στην έξοδο το 9% του προσωπικού της

«Τσεκούρι» της eBay στις θέσεις εργασίας – Στην έξοδο το 9% του προσωπικού της
epa08172779 (FILE) - An exterior view dated 11 January 2013 showing the eBay Corporate headquarters in San Jose, California, USA (reissued 28 January 2020). Ebay is to release their 4th quarter 2019 results on 28 January 2020. EPA/JOHN G. MABANGLO *** Local Caption *** 50666805 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Καταργούνται περίπου 1.000 θέσεις εργασίας.

Η eBay Inc πρόκειται να καταργήσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας, αριθμό ο οποίος χονδρικά αντιστοιχεί στο 9% του προσωπικού της, ανακοίνωσε την Τρίτη ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Αν και σημειώνουμε πρόοδο (…) ο αριθμός του προσωπικού μας και οι δαπάνες ξεπερνούν την μεγέθυνση της δραστηριότητάς μας», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζέιμι Αϊανόν σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους.

«Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, εφαρμόζουμε οργανωτικές αλλαγές που θα ευθυγραμμίσουν και θα συγχωνεύσουν ορισμένες ομάδες, για να βελτιωθεί η εμπειρία (κάθε πελάτη) σε όλο το φάσμα και να καλυφθούν με περισσότερη επάρκεια οι ανάγκες των πελατών μας σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι περικοπές θέσεων εργασίας στην eBay ακολουθούν το μαζικό κύμα απολύσεων από εταιρείες του τομέα της τεχνολογίας το 2023 — κυρίως στην Amazon, στη Meta (Facebook, Instagram), στην Alphabet (Google, YouTube) στη Microsoft και τη θυγατρική της LinkedIn.

Πέρα από τις περικοπές θέσεων εργασίας, η διεύθυνση της eBay σχεδιάζει επίσης να μειώσει τον αριθμό των συμβάσεων εξωτερικών συνεργατών, διευκρίνισε ο κ. Αϊανόν στην επιστολή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: