Τσίπρας: «Διεκδικούμε την αυτοδυναμία, δεν θέλουμε νέες εκλογές»

Τσίπρας: «Διεκδικούμε την αυτοδυναμία, δεν θέλουμε νέες εκλογές»

Ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης με τους εταίρους ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την αυτοδυναμία και υπό αυτή την έννοια «δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι το σενάριο νέων εκλογών» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Star. Είναι αναγκαίο, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός να δώσει στο κόμμα του ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και έχει την εμπειρία και την γνώση να αποτρέψει το σενάριο των επαναληπτικών εκλογών.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για την εκλογική νίκη ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο λαός θα επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί απέκτησε ιδεολογία ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά γιατί θα επιλέξει έναν δρόμο με αξιοπρέπεια. Σε ερώτηση, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει τελικά την έξοδο από την ευρωζώνη, ως απάντηση στις πιέσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα πρέπει να είμαστε παρανοϊκοί για να έχουμε τέτοιο σχέδιο.

Η συζήτηση στην Ευρώπη άλλαξε πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι δεν έχει κρυφή ατζέντα ούτε PLAN B.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αποδεκτό από την Ευρώπη, ενώ σημείωσε ότι η κ. Μέρκελ θα αξιοποιήσει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει λύση και να την παρουσιάσει ως δική της επιτυχία. Υπάρχει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα κανένα δημοψήφισμα είπε ο κ. Τσίπρας

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τελευταία θέση τοποθετήθηκε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Πελεγρίνης Θεοδόσης.

Το πλήρες ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Ακαδημαϊκός

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΡΑΝΙΑ Πανεπιστημιακή Ερευνήτρια

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ Οικονομολόγος

ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΓΛΑΪΑ Δημοσιογράφος

ΤΟΣΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Στρατηγός εν αποστρατεία

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ Νομικός

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Χημικός

ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ Αρχιτέκτων/Εικαστικός

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ Αγρότης

ΓΕΡΟΥ ΚΑΤΙΑ Ηθοποιός

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ Διδάκτωρ Ερευνήτρια

ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ π. Πρύτανης ΕΚΠΑ