Τσίπρας: Δημοψήφισμα οι επικείμενες εκλογές

Τσίπρας: Δημοψήφισμα οι επικείμενες εκλογές

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία κηρύχθηκε η επίσημη αρχή της προεκλογικής εκστρατείας.

Τον πολιτικό χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, που για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δημοψήφισμα «για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες πολιτικές της λιτότητας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στην εκδήλωση στο κατάμεστο θέατρο Ακροπόλ, κηρύσσοντας την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι εκλογές θα είναι μια μάχη που θα κρίνει το αύριο, ενώ ειδικά για τις ευρωεκλογές είπε ότι θα είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια εκλογική αναμέτρηση με τον αδίστακτο ταξικό αντίπαλο, τη διαπλοκή, τα μεγάλα συμφέροντα, την τραπεζοκλεπτοκρατία, και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

Διαβάστε ακόμη: Προβάδισμα Καμίνη σε τρεις δημοσκοπήσεις στον Δήμο Αθηνών

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του για το δίλημμα των εκλογών ο κ. Τσίπρας είπε ότι «όποιος πιστεύει ότι η τραγωδία είναι επιτυχία, μπορεί να επιλέξει τον κ. Σαμαρά και τον εκλεκτό της κ. Μέρκελ. Όποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ανθρωπιστική κρίση και ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτό, θα στρατευτεί μαζί μας».

Εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για νίκη του κόμματός του στις εκλογές ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν θα ενισχύσουν τις δυνάμεις του φόβου και της μισαλλοδοξίας, τις δυνάμεις της λαϊκιστικής και άκρας δεξιάς, που επιδιώκουν τη διάλυση του ευρωπαϊκού πλαισίου και την επιστροφή στο μεσαίωνα. Σε κάθε περίπτωση όμως, σημείωσε, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα κρίνει με ποιους συσχετισμούς, σε ποια Ευρώπη, θα κληθεί να δώσει τη μάχη η Ελλάδα με την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη: Αναβολή συνεδρίασης της βουλής λόγω… υπουργικών απουσιών

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η μάχη έχει ήδη αρχίσει και πρόσθεσε ότι η έκβασή της σε όλο το μήκος και το πλάτος της Ελλάδας έχει κρίσιμη σημασία τόσο για τη ζωή της κάθε τοπικής κοινωνίας, του κάθε πολίτη, όσο και για την έκβαση της μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής σύγκρουσης.

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε των διαδικασιών που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των υποψηφίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και επέκρινε τη στάση του πρωθυπουργού που δεν δίνει χρίσμα λέγοντας ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν «γιατί βλέπουν ότι η ΝΔ δεν μπορεί να συσπειρώσει όχι τους ψηφοφόρους αλλά και τα ίδια της τα στελέχη» και ότι ποντάρει στην αποχή τους.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον δήμο Αθηναίων και του Θοδωρή Δρίτσα στον Πειραιά είπε ότι η νίκη τους θα σημάνει πέραν πάσης αμφιβολίας την αρχή της μεγάλης αλλαγής και θα συμβολίσει τη μεγάλη ανατροπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ