Τσίπρας : Έχω καλύτερα φετίχ από το ευρώ

Τσίπρας : Έχω καλύτερα φετίχ από το ευρώ

«Δεν υπάρχει διακύβευμα για το ευρώ, υπάρχει ένας διαρκής εκβιασμός τον οποίο δυνάμεις του συστήματος περνάνε στον ελληνικό λαό».

Με τη μάχη του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ, για να υπογραμμίσει το πρόβλημα του συσχετισμού δύναμης, παρομοίωσε ο Αλέξης Τσίπρας την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών, να ανατρέψει την ροή των πραγμάτων στην Ευρώπη προς όφελος των λαών, ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού νότου.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, ιδιαίτερα των ευρωεκλογών τονίζοντας ότι «σε όλη την Ευρώπη πια μας βλέπουν με μεγάλη ελπίδα και προσδοκία». Όλα τα μάτια, είπε χαρακτηριστικά, είναι στραμμένα πάνω μας, από φίλους και εχθρούς, ιδιαίτερα δε σε ότι αφορά τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς όχι μόνο της ριζοσπαστικής και εναλλακτικής αλλά ακόμη και της κεντροαριστεράς, υπάρχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια ιδιαίτερη συμπάθεια στην προσπάθειά μας και εγώ αυτό το έχω ζήσει από κοντά σε όλες αυτές τις περιοδείες σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη μη συμμετοχή στο ντιμπέιτ που οργάνωσε το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τόνισε το πρόγραμμα των περιοδειών του στην Ευρώπη, δήλωσε ότι δεν φυγομάγησε και πρόσθεσε ότι, αυτοί που το είπαν όμως αυτό, καλό θα ήταν να είχαν την ίδια ευαισθησία για το ότι οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της ευρωπαϊκής δεξιάς αρνήθηκαν να έρθουν στο ντιμπέιτ που κάλεσε το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο. Πρόσθεσε ότι θα πάρει μέρος στο ντιμπέιτ το βασικό το οποίο θα γίνει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και θα διοργανωθεί από την EBU στις 15 του Μάη.

Για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το Ευρώ, ο κ. Τσίπρας αφού σημείωσε το δικαίωμα των διαφορετικών θέσεων εντός του κόμματος, υπογράμμισε ότι «έχουμε μία διακήρυξη. Έχουμε συλλογικές επεξεργασίες και ψηφισμένες από το συνέδριο συλλογικές θέσεις οι οποίες τι λένε… Λένε ότι δική μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ, όχι να σώσουμε το ευρώ στην Ελλάδα διαλύοντας την κοινωνία καταστρέφοντας τον ελληνικό λαό»… Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο αν τελικά το ευρώ είναι φετίχ, απάντησε: «Εγώ έχω καλύτερα φετίχ από το ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr