Τσίπρας: «Οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα είναι ευλογία»

Τσίπρας: «Οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα είναι ευλογία»

«Το αίμα του Παύλου Φύσσα έγινε ποτάμι και έπνιξε την Χρυσή Αυγή» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σήμερα στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και επανέφερε πιο έντονα τη θέση του για εκλογές, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε ανυπόμονοι εμείς να κυβερνήσουμε. Η Ελλάδα δε μπορεί άλλο να περιμένει να την κυβερνάν αυτοί που την οδήγησαν στη καταστροφή». Ακόμα απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται από την κυβέρνηση σχετικά με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες επισήμανε: «οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα είναι ευλογία».

Ταυτόχρονα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι ο κ. Σαμαράς αναγκάστηκε σε αναδίπλωση και κινήθηκε για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας της διεθνούς πίεσης , ενώ χαιρέτησε τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας του φασιστικού κόμματος. Αναπτύσσοντας τις θέσεις του για το σκηνικό που δημιουργήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η δολοφονία του Παύλου (Φύσσα) θα μείνει στην ιστορία, μαζί με αυτή του Πέτρουλα, του Λαμπράκη, του Τεμπονέρα» και πρόσθεσε ότι το αίμα του έγινε ποτάμι που έπνιξε το νεοναζιστικό εξάμβλωμα.

Οι μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων «καίνε» τη Χρυσή Αυγή

Στην μακρά επίθεσή του προς την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η οργή για την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, «είναι που έβαλε φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης που μέχρι χθες έκανε πως δε καταλαβαίνει και έψαχνε στους νεοναζί για μελλοντικές συνεργασίες. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που χρηματοδότησαν, , στήριξαν προπαγανδιστικά, εξωράισαν εξοργιστικά τη Χρυσή Αυγή, για να τη χρησιμοποιήσουν ως τάγμα μπράβων εναντίον του εργατικού κινήματος και της αριστεράς».

Χαιρετίζοντας την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας, νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, νίκη της δημοκρατικής Ευρώπης, κάτι που όπως είπε, αποδεικνύει ότι οι αγώνες, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ανάγκη να αναπτυχθεί ένα κίνημα για τη πολιτισμική αναγέννηση της πατρίδας μας, που δε μπορεί παρά να έχει στη πρώτη τη γραμμή τις νέες και τους νέους, αγόρια και κορίτσια, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γέννησαν το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και να αλλάξει πορεία η χώρα.

Αναφερόμενος τέλος στο ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών σε περίπτωση που το επιδιώξει η Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρωθυπουργός μας λέει, ότι επειδή απείλησε με επαναληπτικές εκλογές το φίδι του Ναζισμού, «πρέπει εμείς να σας αφήσουμε ήσυχους να υπογράψετε και το τρίτο μνημόνιο που υποσχεθήκατε στους δανειστές και να ζητάμε από το λαό να σωπάσει».
«Ε’ λοιπόν όχι», είπε ο κ. Τσίπρας δεσμευόμενος ότι στη προκειμένη περίπτωση της μνημονιακής ασφυξίας και της άρσης κυριαρχίας του λαού και της πατρίδας μας, οι εκλογές, θα είναι λύτρωση, θα είναι απελευθέρωση, θα είναι σωτηρία.

«Θα είναι η μεγάλη και σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η νίκη του λαού μας που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, από το δρόμο της μιζέριας, της ταπείνωσης και της καταστροφής», είπε ο κ. Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του.

Σαμαράς: «Ο ελληνικός λαός πέρασε τα δύσκολα με υπερηφάνεια»

Κεδίκογλου: «Μόνο ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ επιθυμούν εκλογές»
Ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή επιθυμούν σήμερα τη διενέργεια πρόωρων εκλογών σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του μετά την αποψινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Σίμος Κεδίκογλου κάνει λόγο για απαράδεκτα διχαστικό παραλήρημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδεικνύει ότι «οι συκοφαντίες, οι πολιτικές αθλιότητες και οι ακρότητες βρίσκονται στο DNA της ηγεσίας» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επισημαίνει επίσης ότι σε μια περίοδο που απαιτείται υψηλό αίσθημα ευθύνης «το μονότονο αίτημα για άμεσες εκλογές επιβεβαιώνει ότι μοναδικός στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρόκληση πολιτικής ανωμαλίας».