Τσίπρας: «Εκλογές το συντομότερο δυνατό»

Τσίπρας: «Εκλογές το συντομότερο δυνατό»

«Αν σήμερα είχαμε εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες και η ΝΔ 69», δήλωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας προσφυγή στις κάλπες.

Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το συντομότερο δυνατό, είναι, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, το μήνυμα της κάλπης των Ευρωεκλογών.

«Ο λαός καταδίκασε την πολιτική των μνημονίων και για πρώτη φορά ανέδειξε την Αριστερά πρώτη δύναμη. Ο σεβασμός στη Δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στο λαό το συντομότερο δυνατό. Αυτό είναι το μήνυμα της κάλπης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  που επεσήμανε ότι η λαϊκή ετυμηγορία στις ευρωεκλογές ανέδειξε την Αριστερά πρώτη δύναμη με σημαντική διαφορά, τονίζοντας ότι ο λαός έδωσε εντολή για τη συγκρότηση μιας πλατιάς, δημοκρατικής προοδευτικής συμμαχίας που θα κερδίσει τις εκλογές και θα αναλάβει το έργο της κοινωνικής σωτηρίας και της ανασυγκρότησης της χώρας.

«Το σημερινό αποτέλεσμα διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Και ας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο κ. Σαμαράς. Αν σήμερα είχαμε εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες και η ΝΔ 69. με τι ηθική νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί το χρέος και θα έρθει να επιβάλλει νέα μέτρα ο κ. Σαμαράς», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Χαιρετίζουμε αυτό το μεγάλο βήμα σημαντικού μέρους των πολιτών, που αψήφισε την τρομοκρατία και τις επεμβάσεις. Η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια αποφασιστική νίκη του λαού μας στην πορεία για την χειραφέτησή του. Ο λαός μας έδωσε εντολή να ανταποκριθούμε στο αίτημα των καιρών για τη συγκρότηση μιας πλατιάς συμμαχίας, που όχι μόνο θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές, αλλά θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη πλειοψηφία. Αύριο όλη η Ευρώπη θα μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη σήμερα οι λαοί της Ευρώπης πανηγυρίζουν για την ήττα των μνημονίων, στον τόπο που η ευρωπαϊκή ηγεσία επέλεξε ως πειραματόζωο», συνέχισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος της Ευρ. Αριστεράς για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Διαβάστε ακόμη:

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες έναντι της ΝΔ

«Το σύνθημα σήμερα ψηφίζουμε, αύριο φεύγουν, έπεσε στο κενό»