Τσίπρας: «Εμείς με την τρόικα δε συγκυβερνάμε»

Τσίπρας: «Εμείς με την τρόικα δε συγκυβερνάμε»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την κεντρική του προεκλογική ομιλία στην Πάτρα.

Την κεντρική του ομιλία στην πόλη της Πάτρα πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο στάδιο “Δ.Τόφαλος”, όπου και ανακοίνωσε την πρόθεσή του για παραχώρηση όλου του θαλάσσιου μετώπου και της παραλιακής ζώνης στην Πάτρα (πλην του νέου επιβατικού λιμανιού), εκπληρώνοντας τον πόθο των Πατρινών, σε ένα χρόνιο ζήτημα για τη πόλη.

“Οι εκπρόσωποι της τρόικας και της ολιγαρχίας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Επιδιώκουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως “το plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας είναι να βάλουν εγγυήτριες δυνάμεις στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Αυτό εννοούν όταν αυτοπροβάλλονται ως δήθεν εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Μόνο που δεν είναι εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας αλλά εγγυητές της παράδοσης της χώρας στην κυρία Μέρκελ”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Το ξεκαθαρίζουμε. Εμείς με τη τρόικα δε συγκυβερνάμε. Ούτε εκπροσώπους των απόψεων της τρόικα θα δεχθούμε να έχουμε στο υπουργικό μας συμβούλιο. Τελεία και παύλα”, δήλωσε.

“Από την Δευτέρα δεν θα υπάρχει για εμάς κομματικό κράτος. Τελειώνει την Κυριακή με την ψήφο του λαού. Δίνει τη θέση του στο κράτος δικαίου, στην ισονομία και την αξιοκρατία”, συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πρωθυπουργού λέγοντας πως έχει απέναντί του “μια έξαλλη ακροδεξιά, φίλων του κ. Σαμαρά. Που αναμασά συνθήματα της χούντας και επαναφέρει την εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία”.

Αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται για το “που θα βρει τα λεφτά” προκειμένου να υλοποιήσει αυτά που υπόσχεται. “Και μετά από όλα αυτά τα αίσχη με το δημόσιο χρήμα, έρχονται δήθεν απορημένο κάποιοι και μας ρωτάνε: που θα βρείτε τα λεφτά. Από τις δεκαπέντε χαριστικές τροπολογίες σας θα τα βρούμε, κ. Σαμαρά. Και από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων”, δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα από το 2011 καθυστερεί η εγκατάσταση συστήματος ιχνηλασιμότητας στα τσιγάρα. Ενώ από το 2004 καθυστερεί η προμήθεια συστημάτων x-ray στα τελωνεία. Επίσης είπε ότι θα βρει τα χρήματα από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. “Μόνο τα ετήσια έσοδα που δεν εισπράττουμε από το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και καπνού είναι τουλάχιστον όσα ο ΕΝΦΙΑ για το 2015. Να λοιπόν, που θα βρούμε τα λεφτά. Από το πάρτι της ανομίας, της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Γιατί από Δευτέρα το πάρτι τελείωσε”, είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία της Ομόνοιας.