Τσίπρας: «Μπόνο, είπες τη μισή αλήθεια»

Τσίπρας: «Μπόνο, είπες τη μισή αλήθεια»

Πώς σχολίασε o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τις πρόσφατες αναφορές του τραγουδιστή των U2 Μπόνο για την Τρόικα.

Ιδιότυπο «διάλογο» με τον Iρλανδό τραγουδιστή των U2 Μπόνο άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, με θέμα «Η Αριστερή εναλλακτική για την Ευρώπη».

Την ίδια στιγμή, όμως, άφηνε αιχμές κατά της Μέρκελ (έκανε τις περισσότερες αναφορές στη γερμανίδα Καγκελάριο), επίσης κατά των αντιπάλων του για την Προεδρία της Κομισιόν, Γιουνκέρ και Σουλτς, αλλά κατά του Αντώνη Σαμαρά, αποτυπώνοντας, έτσι, και τη στρατηγική του του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τρέχουσα αυτή περίοδο.

Να ανάψουν, ειδικότερα, οι Ευρωπαίοι με την ψήφο τους πράσινο φως «στην Ευρώπη της Αριστεράς» και κόκκινο φως «στη σημερινή Ευρώπη της κ. Μέρκελ» -η οποία στη μάχη για την Προεδρία της Κομισιόν εκπροσωπείται τόσο από τον εκλεκτό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζ- Κλ. Γιουνκέρ, όσο όμως και από τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Μ. Σουλτς- ζήτησε ο υποψήφιος της Αριστεράς. Στον τελευταίο απηύθυνε επιπλέον το ερώτημα αν το Μνημόνιο, που εφάρμοσε στη χώρα μας το ΠΑΣΟΚ, «είναι σωστή πολιτική ή όχι».

Και ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας εξεπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του ανθυποψηφίου του, Ζ- Κλ. Γιουνκέρ , χαρακτηρίζοντας τον ως έναν υποψήφιο,στο πρόσωπο του οποίου «προσωποιείται η λιτότητα. Τελικώς, είναι, συνέχισε, “η επιλογή της Α. Μέρκελ, του Ε. Κένι και του έλληνα πρωθυπουργού Α. Σαμαρά”.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr