Τσίπρας προς Ευρωπαίους: «Αλίμονο σας αν πεισμώσουν οι Έλληνες»

Τσίπρας προς Ευρωπαίους: «Αλίμονο σας αν πεισμώσουν οι Έλληνες»

«Εμείς θα παίζουμε τη λύρα και αυτοί θα χορεύουν... πεντοζάλη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο της Κρήτης . Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους, μίλησε για τις τελευταίες μέρες της κυβέρνησης και αποκάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά «πρωθυπουργό του χάους».

Για τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γούνκερ ότι θέλει οικεία πρόσωπα στην εξουσία, ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε ότι αν συνεχίσουν έτσι όχι μόνο δεν θα περιορίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα τον εκτοξεύσουν στις επερχόμενες εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης «που τις τελευταίες μέρες απλώνουν πάλι το χέρι τους πάνω από τη χώρα και τη δημοκρατία» να μην έχουν αυταπάτες». Όπως είπε, οι Έλληνες είναι «σκληρά καρύδια», για αυτό και δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται αλλά, αντιθέτως, πεισμώνουν και «αλίμονό τους αν πεισμώσουν», είπε απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους και στα σενάρια περί Grexit τα οποία «αναζωπυρώθηκαν» τις τελευταίες ημέρες.

Απευθυνόμενος στους εταίρους μας στην Ευρώπη υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι χώρα ενοικιαστής στο κοινό μας σπίτι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι αυτοί ιδιοκτήτες και εμείς ενοικιαστές. Ούτε η ελληνικές κυβερνήσεις θα είναι από εδώ και στο εξής εισπράκτορες των ενοικίων τους».

Μην, παίζουν συνέχισε, με το αίσθημα της αξιοπρέπειας του περήφανου λαού μας. Στην Ευρώπη είμαστε ιδιοκτήτες όσο κι αυτοί. Χρωστάμε, ναι. Αλλά μας χρωστάνε κι αυτοί. «Αν συνεχίσουν έτσι ο κόσμος δεν θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά Ελλάδα, Ευρώπη, προοπτική», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στις αγορές είπε ότι «εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουν» ή -μιας και βρίσκεται στην Κρήτη- «εμείς θα παίζουμε τη λύρα και αυτοί θα χορεύουν… πεντοζάλη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει μεν τον ρόλο των αγορών, αλλά θεωρεί όμως ότι η πολιτική είναι πάνω από αυτές, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πρωθυπουργός του χάους ο Σαμαράς – Να σταματήσει να κρύβεται»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ιστορικές εξελίξεις και είναι έτοιμη να ανοίξει μια νέα σελίδα, καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική της καταστροφής. Όπως είπε, ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης έχει τελειώσει και η πρόωρη προεδρική εκλογή αποτελεί «σπασμό πριν το τέλος».

«Η κυβέρνηση θυμήθηκε πάλι το Grexit ενώ προχθές πανηγύριζε ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τον κίνδυνο… Έφτασε να εκλιπαρεί τις αγορές να επιτεθούν στη χώρα, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, για να ενισχύσει έτσι την παράσταση της σωτηρίας και του βίου της συγκυβέρνησης. Θυμήθηκε το Grexit γιατί βλέπει μια πραγματικότητα να έρχεται: την έξοδο από τη συγκυβέρνηση των Μνημονίων».

Χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «πρωθυπουργό του χάους» γιατί, όπως είπε, μόνη ελπίδα του το χάος. «Κάθε του πράξη προκαλεί το χάος με αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές, χάος στην αγορά εργασίας που την κατάντησε σκλαβοπάζαρο, χάος δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων.

Επιτέθηκε δε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα συμβαίνει το αδιανόητο: «ο πρωθυπουργός να καλεί τους βουλευτές του να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα».

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «τα ψέματα τελείωσαν, εξαντλήθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν το 2012. Αλλά το 2014 δεν είναι 2012 για να πιάσει ο εκφοβισμός». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο 2012 αναπτύσσοντας τις απόψεις του: «Προειδοποιούμε ,συνέχισε , ότι όσοι επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές. Και όσοι παίζουν με τη χώρα θα πληρώσουν ακριβά».

Παράλληλα κάλεσε τον κ. Σαμαρά, «να σταματήσει να κρύβεται» όπως είπε και έθεσε μια σειρά ερωτημάτων για δεσμεύσεις σε αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αλλά και στα φάρμακα για μείωση και των κύριων συντάξεων μέσω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και για απελευθέρωση απολύσεων;

«Το πρόγραμμα μας θα εφαρμοστεί»
Αμέσως μετά υπογράμμισε ότι, είναι η ώρα του πολίτη η ώρα του λαού η ώρα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς που έρχεται όχι όπως σημείωσε , για να αναλάβει εξουσία αλλά για να αναλάβει ευθύνη.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι θα εφαρμοστεί. «Το πρόγραμμα μας κοστίζει 12 δισ. ευρώ κι έχουμε εντοπίσει τις πηγές χρηματοδότησής του» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως υπάρχει αναλυτική τεκμηρίωση που έχει κατατεθεί. «Τελεία και παύλα» είπε.

Απάντηση της κυβέρνησης
«Ο μοναδικός αρχιτέκτονας του χάους σ’αυτή τη χώρα είναι ο κ. Τσίπρας και ο μοναδικός σπασμός που υπάρχει, είναι αυτός που ο ίδιος υπόσχεται: Ο σπασμός πριν από το τέλος της ευρωπαϊκής Ελλάδας», δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τα σπρεντ στο ζενίθ, το Χρηματιστήριο στο ναδίρ και τους διεθνείς οίκους να μιλούν για «αρνητικό πιστωτικό γεγονός» αλαζονικά επιμένει να διακηρύσσει πως είναι …σκληρό καρύδι. Πρόσθεσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του είναι οι μόνοι που με τις απίστευτες δηλώσεις τους καλούν τις αγορές να επιτεθούν στη χώρα.

«Διαπιστώνουμε τέλος, ότι ο κ. Τσίπρας αλλάζει… μουσικό όργανο, ανάλογα με το ακροατήριό του. Στην Κρήτη άφησε τα νταούλια και… έπιασε τη λύρα. ‘Εμείς θα παίζουμε τη λύρα και οι αγορές θα χορεύουν’ είπε. Η αλήθεια είναι πως με νταούλια ή με λύρα, μοναδική επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία», συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.