Τσίπρας: Σοβαρές οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη

Τσίπρας: Σοβαρές οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη

Σε εξέλιξη η έρευνα της Ασφάλειας για την υπόθεση δωροδοκίας που κατήγγειλε ο βουλευτής Π. Χαϊκάλης

«Σοβαρές» χαρακτήρισε τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. «Οι καταγγελίες είναι σοβαρές» ανέφερε, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δει τα στοιχεία και τι θα πει σχετικά με το θέμα η δικαιοσύνη.

«Η επόμενη χρονιά θα φέρει τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και την αξιοπρέπεια. Θα τελειώσει το καθεστώς της φαυλότητας, της διαφθοράς και της διαπλοκής». Αυτό τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά από συνάντηση που είχε με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να συνδέσει το ρεύμα σε τετραμελείς οικογένειες, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε δε, ότι «θα περάσουμε δύσκολες στιγμές, αλλά με το κεφάλι ψηλά και με το μυαλό στην αξιοπρέπεια του πολίτη, θα τα καταφέρουμε», ενώ επανέλαβε ότι «θα κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και αυτό είναι η απόδειξη της επίσκεψής μου εδώ».

Για τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ότι «οι καταγγελίες είναι σοβαρές», αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δει τα στοιχεία και τι θα πει σχετικά με το θέμα η δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται από την Ασφάλεια Αττικής έρευνα για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας που κατήγγειλε ότι έγινε προς αυτόν, ο βουλευτής των ΑνΕλ Παύλος Χαϊκάλης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, πριν από μία εβδομάδα η Ασφάλεια Αττικής έλαβε εντολή από τον εισαγγελέα Εφετών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή και συγκεκριμένα του Π. Χαϊκάλη. Ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε και έχει δώσει μέχρι στιγμής δύο καταθέσεις στην Ασφάλεια, τις οποίες, κατά τις ίδιες πηγές, κατονομάζει και τον άνθρωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιχειρήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία να κανονιστεί συνάντηση του βουλευτή με τον άνθρωπο που φέρεται ότι επιχείρησε να τον δωροδοκήσει, αλλά αυτός δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού.

Όπως ανέφεραν στελέχη της Αστυνομίας, η Ασφάλεια αυτήν τη στιγμή δεν έχει το οπτικοακουστικό υλικό που παρέδωσε στον εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης, γιατί δεν παραδόθηκε από την Εισαγγελία, μαζί με την εντολή τής προκαταρκτικής εξέτασης.

Το βίντεο φέρεται ότι εστάλη απευθείας από την Εισαγγελία στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση. Πάντως, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δεν επαρκούν για να προχωρήσουν σε σύλληψη και η έρευνα συνεχίζεται.