Τσίπρας: «Τίτλους τέλους» στην κυβέρνηση θα θέσουν οι εκλογές

Τσίπρας: «Τίτλους τέλους» στην κυβέρνηση θα θέσουν οι εκλογές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε μιλώντας στο κυριακάτικο «Έθνος» την έκκληση για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, ώστε να μπει τέλος στην Ευρώπη των «δύο ταχυτήτων».

Στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και Ευρωεκλογές αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως εκτιμά ότι η ψήφος των πολιτών «δεν θα είναι χαλαρή».

«Οι ευρωεκλογές, όπως και οι εκλογές στις περιφέρειες και στους Δήμους, θα βάλουν τους τίτλους τέλους στη σημερινή κυβέρνηση και στην πολιτική της», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στις επικρίσεις ότι «είναι ακροαριστερά», λέγοντας πως «όταν στέκεσαι τόσο δεξιά, όσο ο κύριος Σαμαράς και ο δηλωμένος αντικομουνιστής φίλος του ο κύριος Μπαλτάκος, είναι φυσικό να βλέπεις τον ΣΥΡΙΖΑ ως ακροαριστερά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρ. Επιτροπής και είπε πως οι Αριστερές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη στηρίζουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος για να αποφασιστεί σημαντική διαγραφή. «Είναι για το συμφέρον όλου του Ευρωπαϊκού Νότου η πρόταση για το χρέος», δήλωσε και επεσήμανε ότι οι εκπρόσωποι της Δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας υποστηρίζουν τη σημερινή πολιτική για το χρέος.

«Η Ευρώπη θα αλλάξει ως κοινότητα ισοτίμων κρατών ή δεν θα υπάρξει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε τέλος ως εγκληματικό το διαχωρισμό σε Βορρά και Νότο.

Διαβάστε ακόμη:

Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Fortune

Τσίπρας: «Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα new deal»