Τσίπρας: Το παιχνίδι είναι ανοικτό – Οι πολίτες δεν μας γύρισαν την πλάτη

Τσίπρας: Το παιχνίδι είναι ανοικτό – Οι πολίτες δεν μας γύρισαν την πλάτη
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην εκδήλωση υπογραφής συμβάσεων μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης», στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε εκ νέου κατά της Νέας Δημοκρατίας για την πιστοληπτική γραμμή, υπογραμμίζοντας πως θέλουν να διανείμουν το «μαξιλάρι» ασφαλείας και να οδηγήσουν τη χώρα σε νέο μνημόνιο.

Την εκτίμηση ότι τίποτα δεν έχει κριθεί για την εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Ήταν ηθική υποχρέωση και κοινωνική ευθύνη η στήριξη των αδύναμων», τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του στις αρχές του 2015 όταν, όπως είπε, πάνω από το 15% του πληθυσμού ήταν στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Επιτέθηκε εκ νέου κατά της Νέας Δημοκρατίας για την πιστοληπτική γραμμή, υπογραμμίζοντας πως θέλουν να διανείμουν το «μαξιλάρι» ασφαλείας και να οδηγήσουν τη χώρα σε νέο μνημόνιο: «Θέλουν να δώσουν το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ στις τράπεζες» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Ζητάω από τον ελληνικό όχι μια δεύτερη ευκαιρία, μια δεύτερη τετραετία ναι, αλλά την πρώτη ευκαιρία να κριθώ σε συνθήκες ελευθερίας για το πώς με δικαιοσύνη μπορώ να κατανείμω τις δυνατότητες και τις ελαφρύνσεις. Με λυμένα τα χέρια είμαστε 7 μήνες και από τον Σεπτέμβριο και μετά υλοποιούμε όλο θετικά μέτρα», τόνισε πως για τη μεσαία και λαϊκή οικογένεια προβλέπονται μεγάλες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, ενώ αναφέρθηκε στη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση και την ενέργεια, καθώς και στη διανομή της 13ης σύνταξης.

Τόνισε πως με το σχέδιό της για το ασφαλιστικό η Νέα Δημοκρατία θα υποχρεώσει τους σημερινούς εργαζόμενους να δίνουν τις εισφορές τους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Κατηγόρησε, επίσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξαπατά τους συνταξιούχους όταν λέει ότι θα δώσει τη 13η σύνταξη στο τέλος του 2020 αν η οικονομία της χώρας ενισχυθεί κατά 4%.

Αναφερόμενος στο Μάτι σχολίασε πως η ουσία ήταν πως «βρεθήκαμε μπροστά σε ένα τραγικό γεγονός, μια εθνική τραγωδία. Το τελευταίο που με ενδιέφερε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση… Έχει περάσει ένας χρόνος δεν ασχολούνται τα ΜΜΕ και η αντιπολίτευση για τους ανθρώπους που είναι εκεί πώς θα ζήσουν, τρεις μέρες από τις εκλογές βγάζουν το θέμα. Αυτή η τυμβωρυχία έχει και ένα όριο…»