Tweets με περισσότερους από 140 χαρακτήρες; Ίσως το δούμε σύντομα

Tweets με περισσότερους από 140 χαρακτήρες; Ίσως το δούμε σύντομα

Το Twitter χρειάζεται απεγνωσμένα νέους χρήστες και είναι διατεθειμένο να κάνει τα πάντα.

Το Twitter έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο για ένα πολύ απλό πράγμα: Ό,τι έχεις να πεις, θα πρέπει να βρεις τρόπο να το πεις με 140 χαρακτήρες.

Όμως αυτό ίσως αλλάξει σύντομα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα recode η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, το Twitter αναμένεται να δημιουργήσει ένα προϊόν όπου οι χρήστες θα μπορούν να γράφουν μηνύματα με περισσότερους από 140 χαρακτήρες.

Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες, όμως αυτό το οποίο προκύπτει είναι ότι κάθε χρήστης θα μπορεί να ανεβάζει στην πλατφόρμα πολύ μεγαλύτερα κείμενα από ό,τι γίνεται τώρα.

Το Twitter κάνει ήδη γενναία βήματα προς τη διευκόλυνση των χρηστών που θέλουν να πουν κάτι αλλά ο περιορισμός των χαρακτήρων τους εμποδίζει. Τον Απρίλιο η εταιρεία λάνσαρε τη δυνατότητα Retweet with comment, με την οποία μπορεί κάποιος να κάνει Retweet μια ανάρτηση και να διατηρήσει ανέπαφους τους 140 χαρακτήρες για να τη σχολιάσει.

Επιπλέον τον Ιούνιο ο περιορισμός των 140 χαρακτήρων έπαψε να ισχύει στα απευθείας μηνύματα μεταξύ των χρηστών.

Ο ρυθμός αύξησης των χρηστών της δεύτερη μεγαλύτερης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο παραμένει στάσιμος τα τελευταία τρίμηνα, κι αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι εάν οι 140 χαρακτήρες ανά tweet αυξηθούν, τότε θα προσελκυσθούν κι άλλοι χρήστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο αναζήτησης νέου CEO, καθώς ο Τζακ Ντόρσεϊ απομακρύνθηκε από τη θέση μετά από την αντίδραση των επενδυτών της εταιρείας για τις χαμηλές επιδόσεις σε επίπεδο αύξησης χρηστών.