To Τwitter βάζει «στοπ» στο ερωτικό υλικό

To Τwitter βάζει «στοπ» στο ερωτικό υλικό

Απαγορεύει τη δημοσίευση ακατάλληλου για ανηλίκους ερωτικού υλικού στην εφαρμογή Vine.

Στην απόφαση να απαγορεύσει τη δημοσίευση ακατάλληλου για ανηλίκους ερωτικού οπτικοακουστικού περιεχομένου στην εφαρμογή Vine, προχωράει το Twitter.

O λόγος; Έως τώρα δεν υπήρχαν δεσμεύσεις για τους χρήστες με συνέπεια να παρατηρηθούν φαινόμενα «ανεβάσματος» πορνογραφικού ή ακατάλληλου για ανηλίκους ερωτικού περιεχομένου. Η εφαρμογή, που λειτουργεί εδώ και περίπου έναν χρόνο, επιτρέπει στους χρήστες να «ανεβάσουν» στο διαδίκτυο βίντεο διάρκειας έξι δευτερολέπτων.

Πλέον, το Twitter γνωστοποίησε ότι προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα απαγορεύει τη χρήση συγκεκριμένων hashtags, ενώ επιβάλλει και αυστηρότερη ηλικιακή πολιτική στους χρήστες της εφαρμογής Vine.

Στους όρους χρήσης του Vine αναγράφεται ρητώς: «Πορνογραφικό ή ερωτικό περιεχόμενο δεν γίνεται επιτρεπτό στην εφαρμογή, ακόμη και εάν πρόκειται για προσωπικά βίντεο ή οπτικοακουστικό υλικό που χαρακτηρίζεται από τον ιδιοκτήτη του ως ευαίσθητο».

«Δεν έχουμε κάτι εναντίον της δημοσίευσης πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο. Απλώς δεν επιθυμούμε να αποτελούμε πηγή για τέτοιο περιεχόμενο» καταλήγει η ανακοίνωση του Twitter.

Διαβάστε ακόμη: Το Twitter προβλέπει… διαδηλώσεις