Τζακ Ντόρσεϊ: Το Bitcoin θα αντικαταστήσει το δολάριο

Τζακ Ντόρσεϊ: Το Bitcoin θα αντικαταστήσει το δολάριο
Jack Dorsey, CEO of Twitter and co-founder & CEO of Square, speaks during the crypto-currency conference Bitcoin 2021 Convention at the Mana Convention Center in Miami, Florida, on June 4, 2021. (Photo by Marco BELLO / AFP) Photo: AFP

του Chris Morris

Ο Jack Dorsey ανακατεύει για άλλη μια φορά την …τράπουλα των κρυπτονομισμάτων.

Ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter το βράδυ της Δευτέρας βγήκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσει την πεποίθησή του ότι το Bitcoin θα αντικαταστήσει το δολάριο.

Απαντώντας σε μια ερώτηση της τραγουδίστριας Cardi B (αλήθεια!), ο Dorsey έδειξε για άλλη μια φορά ενθουσιασμό για το κρυπτονόμισμα, προκαλώντας θύελλα σχολίων από επικριτές στις απαντήσεις.

Ο Dorsey είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Bitcoin, λέγοντας νωρίτερα φέτος στο συνέδριο Bitcoin 2021 στο Μαϊάμι ότι το κρυπτονόμισμα «αλλάζει τα πάντα» για τον ίδιο και «δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι πιο σημαντικό στη ζωή μου για να εργασθώ και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να δίνει περισσότερες δυνατότητες στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Η Block (πρώην Square), όπου ο Dorsey παραμένει διευθύνων σύμβουλος, έχει επενδύσει σημαντικά στο Bitcoin. Ένα δημοσίευμα του Οκτωβρίου στο Bitcoin Magazine ανέφερε ότι η εταιρεία κατείχε σχεδόν 8.027 Bitcoins. Αυτό θα τοποθετούσε την τρέχουσα αξία αυτών των συμμετοχών στα 390 εκατομμύρια δολάρια.

Η καταιγίδα tweet του Dorsey τη Δευτέρα αποκάλυψε και τις σκέψεις του σχετικά με το Web3, το οποίο ορισμένοι πιστεύουν ότι θα είναι η επόμενη εξέλιξη του διαδικτύου. Εν συντομία; Δεν είναι οπαδός του.

«Δεν ανήκει σε σένα το ‘web3’», έγραψε. «Ανήκει στους venture capitalists και στους επενδυτές τους. Δεν θα ξεφύγει ποτέ από τα κίνητρά τους. Είναι τελικά μια συγκεντρωτική οντότητα με διαφορετική ετικέτα».

Πηγή: Fortune.com