Τζεφ Μπέζος: Επενδύει σε startup που στοχεύει στην επέκταση της ανθρώπινης ζωής

Τζεφ Μπέζος: Επενδύει σε startup που στοχεύει στην επέκταση της ανθρώπινης ζωής
epa06689581 Amazon CEO Jeff Bezos attends the Axel Springer Award 2018, in Berlin, Germany, 24 April 2018. Amazon CEO Bezos, who also owns US newspaper 'Washington Post', is awarded with the Axel Springer Award. Axel Springer SE is one of the largest digital publishing houses in Europe and owner of numerous multimedia news brands. EPA/CLEMENS BILAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ερευνητική εταιρεία που καταπολεμά τη γήρανση, η Altos Labs, ιδρύθηκε νωρίτερα φέτος.

Μια νέα εταιρεία που έχει ως στόχο να ανακαλύψει το πώς είναι δυνατόν να αντιστραφεί η γήρανση έλαβε χρηματοδότηση από τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με δημοσίευμα του MIT Tech Review.

Η Altos Labs είναι μια κατά βάση ερευνητική εταιρεία που ιδρύθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, και η οποία προσλαμβάνει ερευνητές με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τα 1 εκατ. δολάρια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Το επενδυτικό γραφείο του Μπέζος, “Bezos Expeditions” δεν απάντησε σε αίτημα του MIT Tech Review για σχόλιο πάνω στο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπέζος αποχώρησε από τη θέση του ως CEO της Amazon τον Ιούλιο. Σε μια επιστολή του τον Φεβρουάριο στο προσωπικό της εταιρείας, δήλωσε ότι θα αφιερώσει τον χρόνο του στις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες, και σε άλλα project, όπως την εξερεύνηση του διαστήματος, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας του, Blue Origin.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπέζος έχει επενδύσει και στο παρελθόν στην έρευνα κατά της γήρανσης. Το 2018 επένδυσε στην Unity Technologies, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που στόχευε στην δημιουργία θεραπειών αντιγήρανσης.

Το MIT Tech Review ανέφερε στο δημοσίευμά του πως η Altos Labs θα επικεντρωθεί κυρίως σε μια τεχνολογία που λέγεται “αναπρογραμματισμός”, και η οποία λειτουργεί με την προσθήκη προτεϊνών σε ένα κύτταρο, κάτι το οποίο στη ουσία το εκπαιδεύει να επιστρέψει σε μια κατάσταση που μοιάζει με βλαστοκύτταρα.

Η επιστήμονας Shinya Yamanaka κέρδισε το 2012 το Βραβείο Νόμπελ, όταν παρουσίασε την εν λόγω τεχνική εφαρμοσμένη σε ποντίκια. Η Yamanaka θα ενταχθεί στην Alto Labs ως επικεφαλής της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής της. “Παρ’όλο που υπάρχουν πολλά εμπόδια τα οποία πρέπει να ξεπεράσουμε, υπάρχει μια τεράστια προοπτική”, δήλωσε η Yamanaka στο MIT Tech Review σε ένα email.

Το MIT Tech Review ανέφερε, ακόμα, ότι η Alto Labs στοχεύει να ιδρύσει ινστιτούτα στην Καλιφόρνια, το Ην. Βασίλειο και την Ιαπωνία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία δημιουργήθηκε μετά από ένα διήμερο συνέδριο πάνω στην βιοτεχνολογία της αντιγήρανσης που πραγματοποιήθηκε στο Πάλο Άλτο, στην έπαυλη ενός Ρώσου επενδυτή και μεγιστάνα της τεχνολογίας, του Yuri Milner.

Πηγή: Business Insider