Τζιτζικώστας: Οι εκλογές έρχονται

Τζιτζικώστας: Οι εκλογές έρχονται
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πολύ φοβάμαι ότι θα πάμε σε εκλογές μέσα στο 2016» ανέφερε ο περιφερειάρχης Μακεδονίας.

Στην εκπομπή «ΑΠΕριττα» μίλησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και εξέφρασε «φόβους» ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα στο 2016.
«Είναι αναπόφευκτες με τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο πρωθυπουργός, χωρίς να έχει καμία διάθεση πραγματικής συνεννόησης με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και έχοντας δημιουργήσει όλα αυτά τα προβλήματα».

Ο κ. Τζικώστας, εξάλλου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί να «δημιουργήσει τη νέα διαπλοκή», είπε ότι βρίσκεται σε «πλήρη πανικό» και ότι καλείται να αντιμετωπίσει «τις υποσχέσεις που έδωσε».

Αναφερόμενος στην κόντρα που ξέσπασε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, γύρω από το θέμα της δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι ο κ. Μπουτάρης είναι ένας από τους 38 δημάρχους στην Κεντρική Μακεδονία και τον κατηγόρησε ότι για επικοινωνιακούς λόγους αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του.

Για το ίδιο θέμα κατηγόρησε και την κυβέρνηση, ότι αρνείται να δημιουργήσει το κέντρο στην περιοχή που επέλεξαν οι τοπικοί φορείς (στα παλιά σφαγεία Θεσσαλονίκης) και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν και άλλα κέντρα μετεγκατάστασης αφού -όπως είπε- σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα θα δημιουργηθούν ανάγκες για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.