Βαρύ το πλήγμα του τριμήνου για την Prada

Βαρύ το πλήγμα του τριμήνου για την Prada

"Βουτιά" 23% στην κερδοφορία της εταιρείας.

Μείωση 23% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Prada, παρά τις ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες, τη στιγμή που η εταιρεία είχε πάρει ήδη την «κατιούσα» τα προηγούμενα τρίμηνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για το εξάμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου που ανακοίνωσε η Prada, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4% και διαμορφώθηκαν σε 1,8 δισ. ευρώ (2 δισ. δολάρια), σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, γνώρισαν πτώση 5,9% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, υποβαθμίζοντας τη στήριξη που προήλθε από τις διακυμάνσεις των ισοτιμιών, στη διάρκεια του εξαμήνου.

Τα κέρδη προ τόκων και φόρων υποχώρησαν κατά 21%, στα 293,2 εκατ. ευρώ.

Στις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1,4% στις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες και κατά 15,5% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, καθώς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο δεν κατάφεραν να επιδείξουν σημάδια ανάκαμψης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Στην Ευρύτερη Κίνα, οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση 1,2% σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες και 19,3% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Στην Αμερική, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13,5% σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες και κατά 6,1% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Στην Ευρώπη τα έσοδα σημείωσαν άνοδο κατά 4,9% σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες και δέχθηκαν ώθηση από τις εισροές τουριστών και την ανάκαμψη στην εγχώρια ζήτηση.