Βαθαίνει η κόντρα του Τραμπ με τον Βρετανό πρέσβη στις ΗΠΑ τον οποίο χαρακτήρισε «πολύ ηλίθιο τύπο»

Βαθαίνει η κόντρα του Τραμπ με τον Βρετανό πρέσβη στις ΗΠΑ τον οποίο χαρακτήρισε «πολύ ηλίθιο τύπο»
epaselect epa07625072 US President Donald J. Trump speaks at a press conference at the Foreign and Commonwealth Office in London, Britain, 04 June 2019. US President Trump and his wife are on a three-day official visit to Britain. EPA/NEIL HALL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
O πρόεδρος των ΗΠΑ έστρεψε ακόμη εκ νέου τα πυρά του κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού για τον χειρισμό των διαπραγματεύσεων του Brexit.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σήμερα τον Βρετανό πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον «πολύ ηλίθιο τύπο», επαναλαμβάνοντας παράλληλα τις επιθέσεις του εναντίον της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και υποστηρίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ήταν μια «καταστροφή».

Οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία περνούν από μια θύελλα μετά τη δημοσιοποίηση διπλωματικών τηλεγραφημάτων στα οποία ο διπλωμάτης Κιμ Νταρόκ επικρίνει έντονα την κυβέρνηση Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει χθες, Δευτέρα, πως οι ΗΠΑ «δεν θα έχουν πλέον καμιά επαφή» με τον πρεσβευτή, όμως η Τερέζα Μέι εξέφρασε γρήγορα την υποστήριξή της προς τον Βρετανό διπλωμάτη.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επανέλαβε σήμερα το πρωί τις επιθέσεις του μέσω του Twitter: «Ο παλαβός πρεσβευτής τον οποίο πάσαρε το Ηνωμένο Βασίλειο στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι κάποιος που μας ενθουσιάζει, είναι ένας πολύ ηλίθιος τύπος».

Υπογραμμίζοντας πως δεν γνωρίζει τον Νταρόκ, ο Τραμπ προσθέτει πως άκουσε να λένε ότι ο πρεσβευτής είναι «ένας ανόητος αλαζόνας».

«Πείτε του πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πλέον μακράν την καλύτερη οικονομία και τις καλύτερες ένοπλες δυνάμεις στον κόσμο και πως αμφότερες γίνονται μεγαλύτερες, καλύτερες και πιο ισχυρές… Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε», συνέχισε.

Ο Τραμπ αναφέρεται επίσης στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνοντας να μιλήσει ο πρεσβευτής «με τη χώρα του και με την πρωθυπουργό Μέι σχετικά με τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις τους για το Brexit και να μην ενοχλείται από την κριτική μου για τον τρομερό τρόπο με τον οποίο αυτές έγιναν».

«Είπα στην Τερέζα Μέι πώς να πραγματοποιήσει αυτή τη συμφωνία, όμως εκείνη έπραξε με τον γελοίο τρόπο της – ανίκανη να τα καταφέρει. Μια καταστροφή!», προσθέτει ο Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP