Βενιζέλος: «Δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν οι βουλευτές της ΧΑ»

Βενιζέλος: «Δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν οι βουλευτές της ΧΑ»

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν πρόκειται να παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν είναι σε θέση να κάνουν τίποτα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο πρόκλησης πολιτικής και συνταγματικής ανωμαλίας.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα στο πλαίσιο του Συντάγματος, χωρίς βιασύνη, δεν τρέχουμε πίσω από τις ενέργειες των νεοναζιστών, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Διαβάστε ακόμη: Ολόκληρο το πόρισμα-φωτιά για την Χρυσή Αυγή

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για κάποιους που κρύβονται πίσω από τη ΧΑ και τον κ. Μιχαλολιάκο, για να θέσουν θέμα εκλογών και χαρακτήρισε ανιστόρητη και μικροκομματική μια τέτοια επιλογή.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, εξάλλου, ότι είναι θέμα ημερών να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την περαιτέρω θωράκιση της Δημοκρατίας, το οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί να ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές, πλην εκείνων της ΧΑ, αλλά αρκεί, είπε και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία γι΄ αυτό.

Ανέφερε επίσης ότι αν κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας προκύψει θέμα, θα υπάρξουν μηχανισμοί αναστολής για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τη ΧΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Παντελής Σαΐτας