Βενιζέλος: Μετεμψύχωση του Παπανδρέου ο Τσίπρας

Βενιζέλος: Μετεμψύχωση του Παπανδρέου ο Τσίπρας

Πώς σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ - Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση στελεχών.

Του Γιάννη Πιτταρά

Με σκληρή επίθεση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ όσο και για τη στάση του στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας συνόδευσε την εμφάνιση του στην πρώτη συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.

«Το δίλημμα είναι ασφαλείς λύσεις ή επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί» είπε με νόημα ο κ. Βενιζελος σχολιάζοντας, με δεικτικό τρόπο τις εξαγγελίες του από το βήμα της ΔΕΘ:

«Ούτε τη μετεμψύχωση του Ανδρέα Παπανδρέου μπορεί να πετύχει κανείς. Ας διαφυλάξουμε την πολιτική μας σοβαρότητα», ήταν οι φράσεις του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συνέχισε την κριτική του στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «έδωσε την εντύπωση ότι μιλάει σε μια χώρα που δεν πέρασε καμία κρίση, στο κοινό της χώρας των λωτοφαγων. Προτείνει ένα δήθεν τσαμπουκά που μας κρεμάει στα μανταλάκια των οίκων αξιολόγησης και αιχμάλωτους του ΔΝΤ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για Φεστιβάλ παροχολογίας και στυλ Μαυρογιαλούρου. «Τώρα είναι ο Αλέξης που τα δίνει όλα. Αλέξη δώστα όλα», ήταν το καυστικό σχόλιο του κ. Βενιζέλου, θυμίζοντας το παλαιότερο σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου στον τότε υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Τσοβόλα.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για την προεδρική εκλογή, που έχειι προκάλεσε ένταση και εντός του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε εμμέσως σε όσους και μέσα στο κόμμα προτείνουν επίσπευση των διαδικασιών, λέγοντας ότι «το θέμα θα καταστεί επίκαιρο σύμφωνα με τις συνταγματικές προβλέψεις στη λήξη θητείας παρόντος Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί η χώρα να μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο».

Απάντησε και στα υπονοούμενα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για παρασκηνιακές κινήσεις εξαγοράς βουλευτών για να τονίσει ότι «από το 1985 η εκλογή γίνεται με φανερή ονομαστική ψηφοφορία, όλα γίνονται ενώπιον του λαού με απόλυτη διαφάνεια. Τα παιχνίδια με τους θεσμούς πληρώνονται, οι θεσμοί εκδικούνται».

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr