Βγες βόλτα, δες και άκου την πόλη που δεν ήξερες ότι είναι εκεί

Βγες βόλτα, δες και άκου την πόλη που δεν ήξερες ότι είναι εκεί

Ένας οπτικοακουστικός περίπατος στη γειτονιά της Στέγης και τον άγνωστο «Νέο Κόσμο».

Η Στέγη μαζί με την ομάδα Medea Electronique μας προσκαλεί σε ένα ηχητικό περίπατο στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Κόσμου. Με τη βοήθεια ενός καινοτόμου application, το οποίο το κοινό μπορεί να κατεβάσει δωρεάν, θα έχει την ευκαιρία να περπατήσει στην περιοχή γύρω από τη Στέγη όπου σε συγκεκριμένα σημεία θα πυροδοτούνται ήχοι, συνθέσεις και βίντεο που αφορούν στην σημερινή ζωή αλλά και το παρελθόν.

Καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας ερευνούν και δημιουργούν μια νέα μορφή καλλιτεχνικής ψηφιακής χαρτογράφησης της αθηναϊκής γειτονιάς του Νέου Κόσμου  και καλούν το κοινό σε  real-time περιήγηση σε αυτή την οριακή περιοχή της πόλης.

1/4

Με σημείο εκκίνησης τη Στέγη και, χάρη σε ειδικό διαδραστικό ψηφιακό χάρτη, ο θεατής περιηγείται σε πραγματικό χρόνο στη γεμάτη μυστικά και ομορφιά γειτονιά του Νέου Κόσμου. Στο tablet ή το smartphone του επισκέπτη ή σε αυτό που μπορεί να του παραχωρήσει για τον περίπατο η Στέγη, η γειτονιά μεταμορφώνεται σε ένα ψηφιακό urban installation με καλλιτεχνικά έργα που χρησιμοποιούν το υλικό από την ψηφιακή χαρτογράφηση: τα προσφυγικά κτίρια, το ίντερνετ καφέ, τις εκκλησίες, τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, τη λαϊκή αγορά, το τζαμί-γκαράζ, την Αρμένικη κοινότητα, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Lido Palace, τους δρόμους και, πίσω και μέσα σε όλα αυτά, τους ανθρώπους, την ιστορία και το παρόν τους.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ ερευνητικό, καινοτόμο, ποιητικό, που εγγράφεται τόσο στο πεδίο της έρευνας όσο και στον καλλιτεχνικό πειραματισμό, σε συγχρονισμό και διάλογο με το παρόν της πόλης και της Στέγης.

Διαβάστε ακόμη:

Γκοντάρ, ο μετρ του σινεμά

Το κομμένο αυτί του Βαν Γκογκ έγινε έκθεμα

Το Μέγαρο Μουσικής πάει στον Κήπο