Βγήκε η απόφαση πτώχευσης της Nutriart–Κατσέλης

Βγήκε η απόφαση πτώχευσης της Nutriart–Κατσέλης
Photo:

Οριστικό τέλος για την άλλοτε κραταιά αρτοβιομηχανία που αφήνει πάνω 400 άνεργους. 

Χθες εκδόθηκε η απόφαση πτώχευσης του ομίλου αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Nutriart –Κατσέλης, σύμφωνα με πληροφορίες. H εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρεία είχε υποβάλει αίτηση πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών από 21. 06.2013 εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την συγκεκριμένη αίτηση με ομοφωνία (100%) των εκπροσωπούμενων μετόχων, δηλαδή με 26.914.565 έγκυρες θετικές ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 63,326% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Πλέον, το επόμενο στάδιο είναι η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της άλλοτε κραταιάς αρτοβιομηχανίας, μεταξύ αυτών οι βιομηχανικές μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η πτώχευση της Nutriart αφαιρεί από την αγορά 480 θέσεις εργασίας . Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει απολύσει και έχει εξοφλήσει στο ακέραιο όλους τους εργαζόμενους, από τα μέσα Ιουλίου.

Οι οικογένειες Δαυίδ- Λεβέντη, μεγαλομέτοχοι της εταιρείας, η οποία στο παρελθόν υπήρξε από τους ισχυρότερους «παίκτες» στην αγορά οδηγήθηκαν στη συγκεκριμένη απόφαση και όχι στη λύση της εκκαθάρισης εν λειτουργία, καθώς δε βρήκαν το στήριγμα που έψαχναν στις τράπεζες ώστε να εξασφαλίσουν κεφάλαια κίνησης για την εύρυθμη λειτουργία της.

Ως λύση στο αδιέξοδο η διοίκηση αναζήτησε και ενδιαφερόμενους αγοραστές για μεμονωμένα περιουσιακά της στοιχεία, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα…

Σάκης Χατζηιωάννου: Το πρόσωπο πίσω από την Sprider