Βιλερουά (ΕΚΤ): Μείωση επιτοκίων το γρηγορότερο, πριν να είναι πολύ αργά

Βιλερουά (ΕΚΤ): Μείωση επιτοκίων το γρηγορότερο, πριν να είναι πολύ αργά
Frankfurt, Germany - November 15, 2015: New building of European Central Bank ECB, EZB headquarters at Eastend Frankfurt, Germany. Close-up of the logo in front of the building.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, είναι πλέον βέβαιο ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια κάποια στιγμή φέτος

Την άποψη πως η ΕΚΤ θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια πριν να είναι πολύ αργά διετύπωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, είναι πλέον βέβαιο ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια κάποια στιγμή φέτος, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, ελλοχεύει ο κίνδυνος να κινηθεί πολύ αργά.

«Η κεντρική τράπεζα έχει τρεις τύπους ευελιξίας: πότε, πόσο γρήγορα και κατά πόσο θα μειώσει το κόστος δανεισμού, ανέφερε το Bloomberg, προσθέτοντας: «Το να έχουμε αυτούς τους τρεις διαδοχικούς βαθμούς ελευθερίας μπορεί να είναι ένα ακόμη επιχείρημα για να μην καθυστερήσουμε υπερβολικά την πρώτη μείωση. «Δεν είναι θέμα βιασύνης, αλλά το να ενεργείς σταδιακά και ρεαλιστικά μπορεί να είναι προτιμότερο από το να αποφασίζεις πολύ αργά και μετά να χρειάζεται υπερβολική προσαρμογή».

Ο Βιλερουά αρνήθηκε να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα, αν και προηγουμένως έχει πει ότι όλα είναι ανοιχτά για μελλοντικές συναντήσεις.