Βίντεο ντροπή: Ψεκάζουν μετανάστες γυμνούς στη σειρά

Βίντεο ντροπή: Ψεκάζουν μετανάστες γυμνούς στη σειρά

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία το βίντεο ντοκουμέντο για τους μετανάστες – «Σοκαρισμένος» δήλωσε ο Λέτα. 

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο-ντοκουμέντο, που μετέδωσε αποκλειστικά η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, στο οποίο εικονίζονται εργαζόμενοι στα κέντρα προσωρινής κράτησης της Λαμπεντούζα να προχωρούν σε «απολύμανση» των μεταναστών με φάρμακο κατά της ψώρας.

Άνδρες και γυναίκες αναγκάζονται να γδυθούν, μπροστά σε άλλους μετανάστες. «Ψεκάζουν ανθρώπους χωρίς τον στοιχειώδη σεβασμό», αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε «σοκαρισμένος» από τις εικόνες: «θα πραγματοποιηθεί έρευνα και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν», δήλωσε ο Ενρίκο Λέτα.

«Πρόκειται για συμπεριφορές απαράδεκτες, ασύλληπτες για μια δημοκρατική χώρα. Πρέπει να αναθεωρήσουμε την διαδικασία ανάθεσης υπεργολαβιών στα κέντρα προσωρινής κράτησης. Επιβάλλεται, όμως, να βρεθούν οι υπεύθυνοι. . . όποιος έκανε λάθος, πρέπει να πληρώσει», είπε η υπουργός αρμόδια για την Ένταξη των Μεταναστών Σεσίλ Κιένγκε, η οποία κατάγεται από τη ΛΔ Κονγκό.

Η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι τόνισε: « η Ιταλία δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αδιάφορη. Πολύ περισσότερο διότι οι πρακτικές αυτές εφαρμόστηκαν μετά τα τραγικά ναυάγια του περασμένου Οκτωβρίου, μετά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα μας όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων».

Διαβάστε ακόμη: Η Ιταλία κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες της Λαμπεντούζα

Αποτροπιασμός
Και η Καθολική Εκκλησία πήρε επίσημη θέση δια στόματος Φραντσέσκο Μοντενέγκρο, του επισκόπου του Ακράγαντα της Σικελίας και προέδρου της επιτροπής για θέματα μετανάστευσης της Συνέλευσης των Επισκόπων Ιταλίας: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την μεταχείριση που επιφυλάσσεται στους μετανάστες οι οποίοι μεταφέρονται στο κέντρο προσωρινής υποδοχής της Λαμπεντούζα. Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν άμεσα, όλες οι σχετικές ευθύνες», είπε.