Βίντεο σοκ από την επίθεση στο Παρίσι

Βίντεο σοκ από την επίθεση στο Παρίσι

Εν ψυχρώ εκτέλεση αστυνομικού από τους δράστες της επίθεσης στο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα στην επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι κουκουλοφόροι στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, μια ενέργεια χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του γαλλικού Τύπου.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, οι δράστες, που ήταν ντυμένοι στα μαύρα, ήταν τουλάχιστον δύο και κρατούσαν Καλάσνικοφ και εκτοξευτήρα ρουκετών.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έσπευσε αμέσως στον τόπο της τραγωδίας, όπου κατήγγειλε την τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίζοντάς την “πράξη ασύγκριτης βαρβαρότητας”.

Εκτός από τους 12 νεκρούς, άλλοι τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε ο πρόεδρος κάνοντας έκκληση στους Γάλλους να επιδείξουν “εθνική ενότητα”.

Γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα) δύο άνδρες οπλισμένοι με ένα Καλάσνικοφ και έναν εκτοξευτήρα ρουκετών εισέβαλαν στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας, στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού. “Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις της τάξης” ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή που επικαλέστηκε τις μαρτυρίες των αυτοπτών, οι δράστες φώναξαν “πήραμε εκδίκηση για τον προφήτη”.

Φεύγοντας από τον τόπο της επίθεσης οι ένοπλοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό Στη συνέχεια έβαλαν στο στόχαστρο έναν οδηγό και παρέσυραν έναν πεζό, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε ύψιστο συναγερμό τέθηκε η περιφέρεια του Παρισιού, ανακοίνωσε η γαλλική Προεδρία.

Την επίθεση καταδίκασαν Λευκός Οίκος, Βερολίνο και η ισπανική κυβέρνηση. Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η Άγκυρα καταδίκασε την επίθεση, αλλά προειδοποίησε και κατά της ισλαμοφοβίας. Έκτακτη σύσκεψη των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε μετά την επίθεση στην Charlie Hebdo. Το Βατικανό καταδικάζει την επίθεση χαρακτηρίζοντάς την “απεχθή”. «Σοκαρισμένη» από την «αποτρόπαιη», «απάνθρωπη» επίθεση εναντίον της εφημερίδας, δηλώνει σύσσωμη η ηγεσία της ΕΕ.

Βίντεο ντοκουμέντο

Στο μεταξύ συγκλονίζει το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και καταγράφει αστυνομικό, ο οποίος έχει χτυπηθεί από τα πυρά των δραστών της επίθεσης στο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

O αστυνομικός, ο οποίος ψυχοραγεί δέχεται πυροβολισμό εν ψυχρό στο κεφάλι από τον ένα εκ των δύο κουκουλοφόρων

Διαβάστε αναλυτικά:

Σοκ στη Γαλλία: 11 νεκροί από επίθεση σε σατιρική εφημερίδα (upd)