Βίντεο: Το σπίτι αποκτά αισθητήρια όργανα

Βίντεο: Το σπίτι αποκτά αισθητήρια όργανα

Στον κόσμο της τεχνολογίας, οι αισθήσεις δεν είναι μόνο προνόμιο των έμβιων όντων.

Στον κόσμο της τεχνολογίας, οι αισθήσεις δεν είναι μόνο προνόμιο των έμβιων όντων. Οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής ή τουλάχιστον όσων από εμάς χρησιμοποιούμε μια έξυπνη φορητή συσκευή.

Το επόμενο στάδιο είναι οι αισθητήρες να επεκταθούν και σε άλλες μηχανές, οι οποίες μέχρι πρόσφατα δεν είχαν “αντίληψη” του περιβάλλοντός τους. Η CubeSensors είναι μια από τις εταιρείες που παράγει αισθητήρες για να προσθέσει “αντίληψη” στο σπίτι. Κάθε κύβος είναι εξοπλισμένος με αισθητήρες που μετρούν την ένταση του φωτός, τη θερμοκρασία, την υγρασία, το θόρυβο, την ατμοσφαιρική πίεση και την ποιότητα του αέρα.

Διαβάστε ακόμη: Ο κύβος της Polaroid

Κάθε κύβος είναι αυτόνομος με τη δική του επαναφορτιζόμενη πηγή ενέργειας, εναλλακτικά μπορεί να συνδεθεί σε παροχή ρεύματος και συνδέεται ασύρματα με τον υπολογιστή που στέλνει τα δεδομένα που συλλέγει.

Οι CubeSensors είναι διαθέσιμοι σε συσκευασία δύο, τεσσάρων και έξι μονάδων και μαζί με το σταθμό βάσης, η τιμή τους κυμαίνεται από 300 έως 600 δολάρια.

Δείτε το βίντεο:

Πήγη: digi1.gr