Με το βλέμμα στον ανασχηματισμό

Με το βλέμμα στον ανασχηματισμό

Ποιοι έρχονται, ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και τι θα γίνει με υπουργείο Οικονομικών και ΤτΕ.

Στην τελική ευθεία για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, η ανακοίνωση του οποίου θα γίνει νωρίς το απόγευμα βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα «κλειδώνει» οριστικά, σύμφωνα με το Έθνος, για την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όσον αφορά στο Υπουργείο Οικονομικών, τις τελευταίες ώρες επανέρχεται με ιδιαίτερη ένταση το σενάριο της κατάτμησης του εν λόγω υπουργείου σε ουσιαστικά δύο ευρύτερους τομείς ευθύνης, με την ανάληψη της διαπραγμάτευσης για το χρέος από εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο και παράλληλη αναβάθμιση του Χρήστου Σταϊκούρα σε υπουργό Οικονομικών με αρμοδιότητα τα φορολογικά έσοδα και τις δαπάνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπό μετακίνηση φαίνεται να βρίσκονται οι εξής υπουργοί:

Ο Κωστής Χατζηδάκης από το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Γιάννης Βρούτσης από το υπουργείο Εργασίας, καθώς και ο Άδωνις Γεωργιάδης από το υπουργείο Υγείας.

Ειδικά για την κορυφή του υπουργείου Ανάπτυξης, αυξημένες πιθανότητες συγκεντρώνει το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε περίπτωση μετακίνησής του εκεί, τότε τη θέση του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι πιθανό να βρεθεί η νυν υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Βέβαιη θεωρείται η υπουργοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου στο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και του Μάκη Βορίδη είτε για το υπουργείο Ανάπτυξης, είτε για το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ στο κυβερνητικό σχήμα φαίνεται ότι θα συμμετάσχει και η Νίκη Τζαβέλα.

Τα χαρτοφυλάκιά τους φαίνεται επίσης να διατηρούν οι Μανιάτης, Χρυσοχοΐδης, Αβραμόπουλος, Βενιζέλος και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Πηγή: news247.gr