Vodafone Eλλάδας: Δημιουργεί σήμερα τον χώρο εργασίας του αύριο

Vodafone Eλλάδας: Δημιουργεί σήμερα τον χώρο εργασίας του αύριο

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εταιρείας, οι ευέλικτες ομάδες εργασίας (agile teams) και ο πελάτης στο επίκεντρο.

Η επιχειρηματική επιτυχία και η ανάπτυξη της Vodafone στηρίζεται στους εργαζομένους της, μέσα από μία στρατηγική που έχει ως στόχο την προσέλκυση και την επαγγελματική ανάπτυξη ταλαντούχων ανθρώπων. Μέσα από σύγχρονες δομές και πρακτικές η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα ελκυστικό περιβάλλον εργασίας, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και χωρίς αποκλεισμούς, με διαφάνεια και αξιοπρέπεια για όλους, που αντικρίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ένας agile χώρος εργασίας προσανατολισμένος στο μέλλον

Με μία νέα παγκόσμια ψηφιακή επανάσταση που αλλάζει την οικονομία να βρίσκεται σε εξέλιξη, η Vodafone ξεκινά τον ψηφιακό της μετασχηματισμό, έχοντας ως επίκεντρο τον ίδιο τον πελάτη. Έναν ψηφιακό μετασχηματισμό που θα λειτουργήσει καταλυτικά στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται προϊόντα και υπηρεσίες από την εταιρεία.

Με πυλώνες την ταχύτητα, την απλότητα και την εμπιστοσύνη, η Vodafone Ελλάδας έχει ενεργοποιήσει μία πρωτοβουλία ψηφιοποίησης των λειτουργιών και της παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, μέσα από ευέλικτες ομάδες (agile teams), οι οποίες θα αποτελέσουν πρότυπο για όλη την αγορά.

Η Vodafone μετεξελίσσεται γρήγορα σε έναν ψηφιακό, agile χώρο εργασίας που ωθεί τα στελέχη να δουλέψουν στα πιο συναρπαστικά πρότζεκτ, προσφέροντας έναν έξυπνο τρόπο εργασίας που δίνει στους εργαζομένους ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία.

Διαβάστε ακόμη: Αgile Way of working στη Vodafone     

Η εταιρία φιλοδοξεί να είναι σήμερα ο χώρος εργασίας του αύριο, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να καινοτομήσουν και να συμμετάσχουν σε συναρπαστικά πρότζεκτ, δουλεύοντας σε ένα έξυπνο και μοντέρνο περιβάλλον, που διαπνέεται από προοδευτικές αρχές.

1/6

Μοναδικές πολιτικές και προγράμματα για τους εργαζομένους

Στόχος της Vodafone είναι να προσφέρει ένα περιβάλλον εργασίας, στο οποίο οι άνθρωποι θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια, ενώ θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες για όλους.

Στη Vodafone ο καθένας μπορεί να είναι ο εαυτός του και να συνεισφέρει με τις απόψεις του στον κοινό στόχο, λαμβάνοντας παράλληλα όλη την υποστήριξη που χρειάζεται προκειμένου να αναπτυχθεί επαγγελματικά και προάγοντας έναν συνεργατικό κι ευχάριστο περιβάλλον εργασίας που ενθαρρύνει τους εργαζομένους να συνεισφέρουν με τις προσπάθειές τους σε ένα καλύτερο και πιο συναρπαστικό αύριο.

Φιλοδοξία της Vodafone είναι να αναδειχθεί ως εργοδότης υψηλής προτίμησης, προσφέροντάς στους εργαζομένους σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και εξέλιξης, ενώ παράλληλα πρωτοστατεί σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική και κοινωνική ζωή, μέσα από δράσεις για την αύξηση του ποσοστού γυναικών που απασχολούνται σε διοικητικές θέσεις στην εταιρεία. Σήμερα, το ποσοστό των εργαζομένων γυναικών στην εταιρεία είναι στο 51% του συνόλου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των διευθυντικών στελεχών που είναι γυναίκες, φθάνει το 27%.

Η Vodafone εφαρμόζει τη στρατηγική της για την ενδυνάμωση των γυναικών, μέσα από την πολιτικές που είναι μοναδικές στην Ελλάδα. Ο Όμιλος Vodafone αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως που καθιέρωσε μία παγκόσμια πολιτική μητρότητας με την παροχή 16 επιπλέον εβδομάδων πλήρως αμειβόμενης άδειας για όλες τις γυναίκες που εργάζονται στην εταιρεία. Παράλληλα, η Vodafone εφαρμόζει μία καινοτόμο πολιτική για την οικογένεια, στηρίζοντας την πατρότητα και παρέχοντας 10 επιπλέον ημέρες πλήρως αμειβόμενης άδειας για όλους τους νέους πατέρες.

Επίσης, μεταξύ άλλων, υλοποιεί το πρόγραμμα Vodafone Reconnect, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει ταλαντούχες γυναίκες που έχουν εγκαταλείψει την αγορά εργασίας από 1 έως 5 χρόνια, στις περισσότερες περιπτώσεις για να δημιουργήσουν οικογένεια, και οι οποίες θα ήθελαν να επιστρέψουν στην εργασία με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή σε ευέλικτη βάση.

1/4

Δίκτυα για ένα καλύτερο μέλλον

Για τη Vodafone κάθε μέρα και κάθε πτυχή της δραστηριότητάς της έχει έναν μεγαλύτερο στόχο: Να συνδέει τον κόσμο με τις τεχνολογίες της, να αλλάζει τα δεδομένα, να δημιουργεί νέες προοπτικές και να βελτιώνει τη ζωή όλων σήμερα, με στόχο ένα συναρπαστικό μέλλον για όλους.

Για την Vodafone η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική επιλογή γι’ αυτό και χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες για να συμβάλλει στην προσπάθεια για έναν καλύτερο μέλλον. Επενδύει σε υποδομές, με όραμα μια κοινωνία των gigabit, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Παράλληλα εφαρμόζει προγράμματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, δίνοντας προτεραιότητα στις γυναίκες, τους νέους και το περιβάλλον.

H εταιρεία συμμετέχει στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, φροντίζοντας για τη μείωση των περιβαλλοντικών της επιπτώσεων όπως για παράδειγμα μέσα από προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας στο τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο και τα κτίριά της, στηρίζοντας παράλληλα μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με τεχνολογίες ΙοΤ που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, το Ίδρυμα Vodafone υλοποιεί προγράμματα για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας των τηλεπικοινωνιών. Σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και ιδρύματα στοχεύει στην κάλυψη άμεσων σημερινών αναγκών στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης.

                                                                                                        *Sponsored Content